Posvet za računovodje: o novostih v dohodninski in davčni zakonodaji

Številne spremembe v zakonodaji, zlasti na področju kadrovske, dohodninske in davčne zakonodaje, zahtevajo od računovodij stalno izobraževanje ter uporabo zakonsko usklajenih poslovnih računalniških programov.
Posvet za računovodje: o novostih v dohodninski in davčni zakonodaji

Posvet za računovodje: o novostih v dohodninski in davčni zakonodaji.

Podjetje SAOP je na „Posvetu za računovodje“ upravičil visoka pričakovanja 180 udeležencev iz podjetij, javnih ustanov in računovodskih servisov. Na posvetu so bile predstavljene novosti iz novele Zakona o dohodnini (ZDoh-2L) ter iz novele Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1G). Udeleženci, ki jih je zanimalo tudi izboljšanje dela v računovodstvu, so na vzporedni delavnici spoznali 21 možnosti za prihranek časa s poslovnim računalniškim programom iCenter Knjigovodstvo.

“Dejansko se spremembe začnejo pri vsakem posamezniku in se šele nato prenašajo v organizacijo in naprej v okolje. Od nas samih je odvisno, kakšne zaobljube si bomo dali in kako jih bomo uresničili. Vsak od nas lahko s svojim znanjem in prizadevnostjo prispeva k pozitivnim spremembam, ki jih tako nujno rabimo. Torej ne čakajmo, da se nekaj premakne. Pojdimo in premaknimo!” je bila uvodna misel Sonje Šinigoj, direktorice SAOP.

Računovodje so postavljeni pred veliko odgovornost, saj morajo organizacijam zagotavljati vodenje poslovanja v skladu z nenehno spreminjajočo se zakonodajo in uveljavljenimi poslovnimi normami. Več priznanih strokovnjakov, med njimi tudi Marjan Papež, generalni direktor ZPIZ, je bilo udeležencem posveta na voljo prav za spoznavanje novosti, ki jih prinašajo novele davčne, dohodninske in pokojninske zakonodaje.

Posebej veliko pozornost je požela tudi celodnevna delavnica “21 trikov ali možnosti za prihranek časa s poslovnim računalniškim programom iCenter Knjigovodstvo”.Podjetje  je na njej premierno predstavil novo rešitev za podporo pri odločanju, to so SAOP Poslovna poročila.

Poleg novosti v poslovnem poročanju so bile predstavljene tudi inovativne funkcionalnosti, s katerimi v SAOP-u poenostavljajo in avtomatizirajo vsakodnevna knjigovodska opravila. Udeleženci so v sklopu praktičnih veščin pridobili še uporabna znanja o poslovnem bontonu.

Vir: SAOP

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje