Potencialne kupce zadržite na vaši spletni strani

Ure in ure ste porabili za to, da bi ustvarili kakovostno in privlačno spletno stran, in končno je napočil čas, da pridobite svoje prve stranke. Toda pojavil se je problem - večina izmed obiskovalcev se na spletni strani zadrži premalo časa, da bi lahko sploh opravila nakup! Kaj storiti?
Potencialne kupce zadržite na vaši spletni strani

Potencialne kupce zadržite na vaši spletni strani (Vir slike: sxc.hu)

K slabi obiskanosti vašega poslovnega in podjetniškega portala lahko pripomore več dejavnikov, rešitev pa je razmeroma veliko in so precej enostavne. Da bi ugotovili, ali imate tudi vi problem s slabo obiskanostjo, morate najprej začeti uporabljati katerega izmed programov za spletno analitiko obiskanosti. Povsem brezplačen in tudi enostaven za uporabo je program Google Analytics, ki vam omogoča natančno spremljanje obiska vaše spletne strani.

V kolikor boste ugotovili, da je na vaših straneh obiska zelo malo ali da se na strani obiskovalci zadržijo manj kot minuto, premislite o naslednjih korakih.

Poizkusite z dodajanjem multimedijskih vsebin.

Tovrstne vsebine na obiskovalca učinkujejo povsem drugače kot tekstovna spletna stran, saj mu omogočajo, da o vašem podjetju in vaših produktih izve veliko več informacij v mnogo krajšem času.

Eksperimentirajte z različnimi pristopi: od dodajanja video vsebin, power point prezentacij, do slikovnih galerij. Hkrati pa ves čas merite obiskanost, da ugotovite, kateri izmed pristopov je najbolj učinkovit.

Poskrbite, da bo vaša tekstovna vsebina lažja za branje.

Gotovo ste že kdaj naleteli na spletno stran, ki je bila zaradi dolgih sestavkov povsem neberljiva. V tem primeru se zagotovo zavedate, da takšne napake ne smete ponoviti. 

Obiskovalce, ki so vaše potencialne stranke, morate na spletni strani obdržati z vsebino, ki ni le kvalitetna, temveč tudi pravilno oblikovana, saj bo le tako dovolj berljiva in dostopna bralcem. Ne pozabite na odstavke, ki naj bodo sestavljeni iz ne več kot 2 – 5 stavkov, prav tako se priporoča uporaba podnaslovov in oštevilčenih seznamov ter poudarjanje ključnih besed.

Dodajajte notranje povezave. 

K večji obiskanosti vaših spletnih strani lahko močno pripomore tudi večje število notranjih povezav z relevantno vsebino. 

Obiskovalcem se namreč med branjem pogosto porodi še kakšno vprašanje o povezani vsebini in v kolikor ste opravili svojo nalogo in v besedilo vstavili relevantne ključne povezave, boste bralca na strani gotovo zadržali nekoliko dlje. S tem pa si boste naredili tudi uslugo pri SEO optimizaciji.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje