Potujte drugače – doživite izkušnjo On Board!

On Board je učna popotniška izkušnja, v kateri udeleženci potujejo, se učijo, delajo dobro v lokalnem okolju in se mrežijo z drugimi popotniki, mentorji ter lokalnimi prebivalci. Popolnoma drugačno popotniško izkušnjo bo kmalu mogoče doživeti tudi v Sloveniji.
Potujte drugače – doživite izkušnjo On Board!

On Board bo kmalu prišel v Slovenijo (Vir slike: beonboard.org)

On Board je mobilna učilnica na terenu, transformacijska izkušnja, kjer potovanje predstavlja najbolj avtentičen način učenja in ustvarjanje pozitivnega vpliva na skupnost, ki jo popotniki obiščejo. Projekt je šolski avtobus na izletu, ki vsako srečanje pretvori v novo učno izkušnjo.

Trenutno so odprte prijave za prvo popotovanje po Kolumbiji, ki se bo pričelo marca in končalo konec aprila. 25 popotnikov bo v 25 dneh prečesalo državo, uživalo v lokalni kulinariki in spoznavalo pristnost kolumbijskega karakterja. Izhajajoč iz dejstva, da je svet naša učilnica in da je potovanje naš najbolj avtentičen način učenja, izkušnja On Board prinaša koncept potujoče učilnice. Medtem ko bodo popotniki hkrati ustvarjali vrednost za lokalne in globalne skupnosti, bodo imeli možnost spoznati in se vključiti v aktivnosti, ki razvijajo njihove sposobnosti in širijo njihove življenjske perspektive. On Board torej ponuja izkušnjo, kjer popotniki ne bodo potovali zato, da uidejo realnosti, pač pa zato, da bodo realnost lahko razumeli in jo oblikovali. Za popotnike bo pripravljenih vrsto izzivov, spremljali pa jih bodo različni mentorji – podjetniki, coachi, psihologi.

Cilj projekta On Board je dati ljudem prostor in čas, da premislijo svoje življenje, popotovanje pa izkoristijo kot vir navdiha. Popotovanje je tako orodje, s katerim eksperimentirajo z realnostjo tako, da jo doživijo in razumejo. »Cilj je tudi popotnike naučiti, kako živeti na eksperimentalen način, kako deliti svoje znanje, talente in naravne darove, da lahko skupaj rešijo dejanske probleme,« pravi Marcela Fernández iz organizacijske ekipe, kjer trdno verjamemo v koncept skupnega učenja. Vsak popotnik bo tako na neki točki učenec, na drugi pa učitelj. Med seboj si bodo delili svoje znanje, strast in se tako medsebojno učili. Hkrati se bodo učili tudi od svojih mentorjev, strokovnjakov z določenih področij, ki bodo z udeleženci na poti delili svoje znanje in jih usmerjali. Celotna popotniška karavana se bo učila tudi od lokalnih skupnosti, gastronomije, zgodovine, tradicije in potreb, ki izhajajo iz lokalne skupnosti.

Popotniki bodo potovali z avtobusom, kar bo vsem omogočalo dovolj interakcije drug z drugim. Spali bodo v hostlih, na kmetijah, pri družinah, v kampih in drugje – odmaknjeno od obleganih turističnih središč. Vsak udeleženec bo lahko dokumentiral svojo izkušnjo, kot bo sam želel: v video ali foto obliki, z besedami ali celo kako drugače. Idealno pa bo vsak udeleženec po koncu izkušnje razvil svoj projekt ali projekt, na katerem trenutno dela, nadgradil.

»Zares se trudimo in pripravljamo kakovosten program za izkušnjo v Kolumbiji. Prva skupina popotnikov bodo tudi naši ambasadorji, zato si želimo čim bolj zanimive ljudi. Pričakujemo, da bomo aktivirali lokalno skupnost v državah, ki jih obiščemo, hkrati pa v primeru Kolumbije dvignili pozitivno sliko o tej državi, ki bo pritegnila še več drugih popotnikov, da jo obiščejo,« o načrtih pripoveduje Fernándezova.

On Board pa bo kmalu obiskal tudi Slovenijo – organizacijska ekipa se je namreč nedavno povezala z ekipo Ustvarjalnika, ki so bili nad idejo navdušeni. »Slovenija je popolna država za našo drugo izkušnjo. Velikost države je ravno pravšnja, da jo lahko prepotujemo, podjetništvo skokovito narašča, hkrati pa gre za eno izmed evropskih držav, ki še ni popolnoma odkrita. On Board želi odkriti slovenske lepote in pokazati javnosti čudovito kulturo in ljudi, ki so vedno zelo odprti in gostoljubni.«

Ekipa On Board k prijavi spodbuja mentorje, ki bi sodelovali pri popotovanju po Sloveniji z ukaželjnimi popotniki. Hkrati k sodelovanju vabijo tudi lokalna podjetja, ki bi izkušnjo podprli s partnerstvom oziroma pokroviteljstvom, k širjenju dobrega glasu o projektu pa vabijo prav vse prebivalce Slovenije, da lahko tujim popotnikom predstavimo, kaj Slovenija vse ponuja.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje