Potujte drugače – doživite izkušnjo On Board!

On Board je učna popotniška izkušnja, v kateri udeleženci potujejo, se učijo, delajo dobro v lokalnem okolju in se mrežijo z drugimi popotniki, mentorji ter lokalnimi prebivalci. Popolnoma drugačno popotniško izkušnjo bo kmalu mogoče doživeti tudi v Sloveniji.
Potujte drugače – doživite izkušnjo On Board!

On Board bo kmalu prišel v Slovenijo (Vir slike: beonboard.org)

On Board je mobilna učilnica na terenu, transformacijska izkušnja, kjer potovanje predstavlja najbolj avtentičen način učenja in ustvarjanje pozitivnega vpliva na skupnost, ki jo popotniki obiščejo. Projekt je šolski avtobus na izletu, ki vsako srečanje pretvori v novo učno izkušnjo.

Trenutno so odprte prijave za prvo popotovanje po Kolumbiji, ki se bo pričelo marca in končalo konec aprila. 25 popotnikov bo v 25 dneh prečesalo državo, uživalo v lokalni kulinariki in spoznavalo pristnost kolumbijskega karakterja. Izhajajoč iz dejstva, da je svet naša učilnica in da je potovanje naš najbolj avtentičen način učenja, izkušnja On Board prinaša koncept potujoče učilnice. Medtem ko bodo popotniki hkrati ustvarjali vrednost za lokalne in globalne skupnosti, bodo imeli možnost spoznati in se vključiti v aktivnosti, ki razvijajo njihove sposobnosti in širijo njihove življenjske perspektive. On Board torej ponuja izkušnjo, kjer popotniki ne bodo potovali zato, da uidejo realnosti, pač pa zato, da bodo realnost lahko razumeli in jo oblikovali. Za popotnike bo pripravljenih vrsto izzivov, spremljali pa jih bodo različni mentorji – podjetniki, coachi, psihologi.

Cilj projekta On Board je dati ljudem prostor in čas, da premislijo svoje življenje, popotovanje pa izkoristijo kot vir navdiha. Popotovanje je tako orodje, s katerim eksperimentirajo z realnostjo tako, da jo doživijo in razumejo. »Cilj je tudi popotnike naučiti, kako živeti na eksperimentalen način, kako deliti svoje znanje, talente in naravne darove, da lahko skupaj rešijo dejanske probleme,« pravi Marcela Fernández iz organizacijske ekipe, kjer trdno verjamemo v koncept skupnega učenja. Vsak popotnik bo tako na neki točki učenec, na drugi pa učitelj. Med seboj si bodo delili svoje znanje, strast in se tako medsebojno učili. Hkrati se bodo učili tudi od svojih mentorjev, strokovnjakov z določenih področij, ki bodo z udeleženci na poti delili svoje znanje in jih usmerjali. Celotna popotniška karavana se bo učila tudi od lokalnih skupnosti, gastronomije, zgodovine, tradicije in potreb, ki izhajajo iz lokalne skupnosti.

Popotniki bodo potovali z avtobusom, kar bo vsem omogočalo dovolj interakcije drug z drugim. Spali bodo v hostlih, na kmetijah, pri družinah, v kampih in drugje – odmaknjeno od obleganih turističnih središč. Vsak udeleženec bo lahko dokumentiral svojo izkušnjo, kot bo sam želel: v video ali foto obliki, z besedami ali celo kako drugače. Idealno pa bo vsak udeleženec po koncu izkušnje razvil svoj projekt ali projekt, na katerem trenutno dela, nadgradil.

»Zares se trudimo in pripravljamo kakovosten program za izkušnjo v Kolumbiji. Prva skupina popotnikov bodo tudi naši ambasadorji, zato si želimo čim bolj zanimive ljudi. Pričakujemo, da bomo aktivirali lokalno skupnost v državah, ki jih obiščemo, hkrati pa v primeru Kolumbije dvignili pozitivno sliko o tej državi, ki bo pritegnila še več drugih popotnikov, da jo obiščejo,« o načrtih pripoveduje Fernándezova.

On Board pa bo kmalu obiskal tudi Slovenijo – organizacijska ekipa se je namreč nedavno povezala z ekipo Ustvarjalnika, ki so bili nad idejo navdušeni. »Slovenija je popolna država za našo drugo izkušnjo. Velikost države je ravno pravšnja, da jo lahko prepotujemo, podjetništvo skokovito narašča, hkrati pa gre za eno izmed evropskih držav, ki še ni popolnoma odkrita. On Board želi odkriti slovenske lepote in pokazati javnosti čudovito kulturo in ljudi, ki so vedno zelo odprti in gostoljubni.«

Ekipa On Board k prijavi spodbuja mentorje, ki bi sodelovali pri popotovanju po Sloveniji z ukaželjnimi popotniki. Hkrati k sodelovanju vabijo tudi lokalna podjetja, ki bi izkušnjo podprli s partnerstvom oziroma pokroviteljstvom, k širjenju dobrega glasu o projektu pa vabijo prav vse prebivalce Slovenije, da lahko tujim popotnikom predstavimo, kaj Slovenija vse ponuja.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje