Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Kot podjetnik ste najverjetneje v neprestanem iskanju novega znanja, ki vam bo pomagalo ohraniti korak pred konkurenco in izboljšati vaš način poslovanja. Pri tem si lahko pomagate tudi z dokumentarnimi filmi - nekaj vam jih predstavljamo v nadaljevanju.
Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Dokumentarna serija Startupland (Vir slike: Youtube)

1. Startupland

Leta 2014 nastala miniserija Startupland gledalca popelje skozi pot petih podjetnikov, ki so se s svojimi startupi podali v podjetniški pospeševalnik, prav tako pa gledalcu ponudi koristno izobraževanje v obliki kratkih intervjujev z različnimi uspešnimi podjetniki, kot sta na primer Alexis Ohanian iz podjetja Reddit ali Steve Case iz podjetja AOL.

2. Burt’s Buzz

V dokumentarnem filmu Burt’s Buzz lahko spremljamo zgodbo čebelarja Burta Shavitza, ki je do več miljard vredne blagovne znamke prišel povsem po naključju. Svojo kariero je namreč začel kot fotograf in novinar v New Yorku, sledila pa je selitev v Maine, kjer se je skupaj s podjetnico Roxanne Quimby začel profesionalno ukvarjati s čebelarstvom.

3. Somm

Dokumentarni film Somm spremlja skupino štirih mladeničev, ki se pripravljajo na najzahtevnejši in najprestižnejši sommelierski izpit na svetu – Master Sommelier. Zgodba je polna navdiha in vas bo spodbudila k temu, da boste sledili svojim sanjam, ne glede na to, kako nesmiselne se vam morda včasih zdijo.

4. Enron: The Smartest Guys in the Room

Leta 2005 posneti dokumentarni film, ki temelji na istoimenski knjižni uspešnici, govori o propadu energetskega podjetja Enron. Ta je, kljub temu da je bil na svojem vrhuncu vreden celo 70 milijard dolarjev, leta 2001 doživel bankrot. V dokumentarnem filmu vam bodo pojasnili, kaj je botrovalo številnim goljufijam in korupciji v podjetju, ki je vodila do njegovega neslavnega propada.

5. Food, Inc.

Dokumentarni film Food, Inc. gledalcu objasni, na kakšen način se v današnjih dneh prideluje velika večina hrane, ki jo je mogoče kupiti v trgovinah. Velike korporacije namreč raje kot kvalitetno hrano in skrb za okolje na prvo mesto postavljajo predvsem profit. Prav ta dokumentarec vas bo prisilil k razmišljanju o tem, kaj storiti, ko trčijo finance in zdravje.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje