Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Kot podjetnik ste najverjetneje v neprestanem iskanju novega znanja, ki vam bo pomagalo ohraniti korak pred konkurenco in izboljšati vaš način poslovanja. Pri tem si lahko pomagate tudi z dokumentarnimi filmi - nekaj vam jih predstavljamo v nadaljevanju.
Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Dokumentarna serija Startupland (Vir slike: Youtube)

1. Startupland

Leta 2014 nastala miniserija Startupland gledalca popelje skozi pot petih podjetnikov, ki so se s svojimi startupi podali v podjetniški pospeševalnik, prav tako pa gledalcu ponudi koristno izobraževanje v obliki kratkih intervjujev z različnimi uspešnimi podjetniki, kot sta na primer Alexis Ohanian iz podjetja Reddit ali Steve Case iz podjetja AOL.

2. Burt’s Buzz

V dokumentarnem filmu Burt’s Buzz lahko spremljamo zgodbo čebelarja Burta Shavitza, ki je do več miljard vredne blagovne znamke prišel povsem po naključju. Svojo kariero je namreč začel kot fotograf in novinar v New Yorku, sledila pa je selitev v Maine, kjer se je skupaj s podjetnico Roxanne Quimby začel profesionalno ukvarjati s čebelarstvom.

3. Somm

Dokumentarni film Somm spremlja skupino štirih mladeničev, ki se pripravljajo na najzahtevnejši in najprestižnejši sommelierski izpit na svetu – Master Sommelier. Zgodba je polna navdiha in vas bo spodbudila k temu, da boste sledili svojim sanjam, ne glede na to, kako nesmiselne se vam morda včasih zdijo.

4. Enron: The Smartest Guys in the Room

Leta 2005 posneti dokumentarni film, ki temelji na istoimenski knjižni uspešnici, govori o propadu energetskega podjetja Enron. Ta je, kljub temu da je bil na svojem vrhuncu vreden celo 70 milijard dolarjev, leta 2001 doživel bankrot. V dokumentarnem filmu vam bodo pojasnili, kaj je botrovalo številnim goljufijam in korupciji v podjetju, ki je vodila do njegovega neslavnega propada.

5. Food, Inc.

Dokumentarni film Food, Inc. gledalcu objasni, na kakšen način se v današnjih dneh prideluje velika večina hrane, ki jo je mogoče kupiti v trgovinah. Velike korporacije namreč raje kot kvalitetno hrano in skrb za okolje na prvo mesto postavljajo predvsem profit. Prav ta dokumentarec vas bo prisilil k razmišljanju o tem, kaj storiti, ko trčijo finance in zdravje.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje