BLOG MARKETING DELAVNICA

Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Kot podjetnik ste najverjetneje v neprestanem iskanju novega znanja, ki vam bo pomagalo ohraniti korak pred konkurenco in izboljšati vaš način poslovanja. Pri tem si lahko pomagate tudi z dokumentarnimi filmi - nekaj vam jih predstavljamo v nadaljevanju.
Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Dokumentarna serija Startupland (Vir slike: Youtube)

1. Startupland

Leta 2014 nastala miniserija Startupland gledalca popelje skozi pot petih podjetnikov, ki so se s svojimi startupi podali v podjetniški pospeševalnik, prav tako pa gledalcu ponudi koristno izobraževanje v obliki kratkih intervjujev z različnimi uspešnimi podjetniki, kot sta na primer Alexis Ohanian iz podjetja Reddit ali Steve Case iz podjetja AOL.

2. Burt’s Buzz

V dokumentarnem filmu Burt’s Buzz lahko spremljamo zgodbo čebelarja Burta Shavitza, ki je do več miljard vredne blagovne znamke prišel povsem po naključju. Svojo kariero je namreč začel kot fotograf in novinar v New Yorku, sledila pa je selitev v Maine, kjer se je skupaj s podjetnico Roxanne Quimby začel profesionalno ukvarjati s čebelarstvom.

3. Somm

Dokumentarni film Somm spremlja skupino štirih mladeničev, ki se pripravljajo na najzahtevnejši in najprestižnejši sommelierski izpit na svetu – Master Sommelier. Zgodba je polna navdiha in vas bo spodbudila k temu, da boste sledili svojim sanjam, ne glede na to, kako nesmiselne se vam morda včasih zdijo.

4. Enron: The Smartest Guys in the Room

Leta 2005 posneti dokumentarni film, ki temelji na istoimenski knjižni uspešnici, govori o propadu energetskega podjetja Enron. Ta je, kljub temu da je bil na svojem vrhuncu vreden celo 70 milijard dolarjev, leta 2001 doživel bankrot. V dokumentarnem filmu vam bodo pojasnili, kaj je botrovalo številnim goljufijam in korupciji v podjetju, ki je vodila do njegovega neslavnega propada.

5. Food, Inc.

Dokumentarni film Food, Inc. gledalcu objasni, na kakšen način se v današnjih dneh prideluje velika večina hrane, ki jo je mogoče kupiti v trgovinah. Velike korporacije namreč raje kot kvalitetno hrano in skrb za okolje na prvo mesto postavljajo predvsem profit. Prav ta dokumentarec vas bo prisilil k razmišljanju o tem, kaj storiti, ko trčijo finance in zdravje.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje