Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Kot podjetnik ste najverjetneje v neprestanem iskanju novega znanja, ki vam bo pomagalo ohraniti korak pred konkurenco in izboljšati vaš način poslovanja. Pri tem si lahko pomagate tudi z dokumentarnimi filmi - nekaj vam jih predstavljamo v nadaljevanju.
Poučni dokumentarni filmi o podjetništvu

Dokumentarna serija Startupland (Vir slike: Youtube)

1. Startupland

Leta 2014 nastala miniserija Startupland gledalca popelje skozi pot petih podjetnikov, ki so se s svojimi startupi podali v podjetniški pospeševalnik, prav tako pa gledalcu ponudi koristno izobraževanje v obliki kratkih intervjujev z različnimi uspešnimi podjetniki, kot sta na primer Alexis Ohanian iz podjetja Reddit ali Steve Case iz podjetja AOL.

2. Burt’s Buzz

V dokumentarnem filmu Burt’s Buzz lahko spremljamo zgodbo čebelarja Burta Shavitza, ki je do več miljard vredne blagovne znamke prišel povsem po naključju. Svojo kariero je namreč začel kot fotograf in novinar v New Yorku, sledila pa je selitev v Maine, kjer se je skupaj s podjetnico Roxanne Quimby začel profesionalno ukvarjati s čebelarstvom.

3. Somm

Dokumentarni film Somm spremlja skupino štirih mladeničev, ki se pripravljajo na najzahtevnejši in najprestižnejši sommelierski izpit na svetu – Master Sommelier. Zgodba je polna navdiha in vas bo spodbudila k temu, da boste sledili svojim sanjam, ne glede na to, kako nesmiselne se vam morda včasih zdijo.

4. Enron: The Smartest Guys in the Room

Leta 2005 posneti dokumentarni film, ki temelji na istoimenski knjižni uspešnici, govori o propadu energetskega podjetja Enron. Ta je, kljub temu da je bil na svojem vrhuncu vreden celo 70 milijard dolarjev, leta 2001 doživel bankrot. V dokumentarnem filmu vam bodo pojasnili, kaj je botrovalo številnim goljufijam in korupciji v podjetju, ki je vodila do njegovega neslavnega propada.

5. Food, Inc.

Dokumentarni film Food, Inc. gledalcu objasni, na kakšen način se v današnjih dneh prideluje velika večina hrane, ki jo je mogoče kupiti v trgovinah. Velike korporacije namreč raje kot kvalitetno hrano in skrb za okolje na prvo mesto postavljajo predvsem profit. Prav ta dokumentarec vas bo prisilil k razmišljanju o tem, kaj storiti, ko trčijo finance in zdravje.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje