Povečanje prodaje

Vsako podjetje ne glede na velikost si želi dobička, zato je zelo pomembna prodaja, ki je ključ do višjega dobička in finačnega raja.
Povečanje prodaje

Dobra prodaja kjuč do uspeha.

Staro, vendar pomembno pravilo prodaje je, da je vsaka stranka pomembna. Tudi v primeru, da ne kupi našega izdelka (storitve), si lahko preko nje zagotovimo reference. Seveda pa je naš prvotni cilj prodaja izdelka in enkrat, ko imamo stranko se ji moramo sto odstotno posvetiti in ji prodati čim več naših izdelkov. Vedno moramo imeti v mislih kako izbiro stranke dopolniti s še dodatnimi produkti.

Strankam pri nakupu izdelkov vedno ponudite možnost ugodnejšega nakupa ali kakšne dodatne storitve. Vredno je razmisliti na kakšen način lahko kombinirate izdelke, pametno je prav tako pripraviti posebne ponudbe, ki jih lahko dodatno ponudimo. Posebne ponudbe pripravljajte za vse izdelke, tako da je vaša ponudba vedno raznolika, s tem pa stranke spoznajo vse vaše izdelke.

Postavite si želeni mesečni plan, ki ga želite doseči. Najprej preračunajte kolikšna je trenutna prodaja nato ta znesek zvišajte. Za bolj realen plan naredite analizo prodaje po urah, dnevih, mesecih, zaposlenih, lokacijah itd. To vam bo omogočilo vpogled v šibke točke prodaje, ki jih boste lahko popravili s posebnimi ponudbami. Svoje sodelavce usmerjajte in obveščajte sproti katerim izdelkom želite povečati prodajo. Kvaliteten kolektiv bo znal nevsiljivo stranki ponuditi vse izdelke in vedno prodati več kot en sam izdelek. Pri cenah upoštevajte dejstvo, da biti najcenješi ne pomeni vedno bajnih dobičkov, zato naj bodo vaše cene zmerne in vsak izdelek naj bo vreden svojega denarja.

 

Vir: Small Business

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje