Povej mi, kaj imaš ob postelji in povem ti, kdo si

Veste, kaj boste našli na nočnih omaricah bogatašev? Knjige, knjige in še enkrat knjige. A ne le kar ene knjige. Le-te so skrbno izbrane, v sebi nosijo posebno sporočilo, in kar je najpomembneje, ločujejo bogate in revne ljudi.
Povej mi, kaj imaš ob postelji in povem ti, kdo si

Fotografija je simbolična (Vir slike: YouTube).

Ob postelji, na nočni omarici, pa nimajo kar katerekoli knjige, pravi Tom Corley, avtor raziskave Bogate navade: Dnevne uspešne navade bogatih posameznikov. Njegova raziskava namreč kaže, da imajo sicer tako bogati kot tisti, ki imajo manj pod palcem, na nočnih omaricah knjige. A razlika med njimi je po njegovih ugotovitvah ta, da bogati ljudje berejo za osebnostni razvoj.

Poglejmo, kdo se za Corleyja uvršča med bogate ljudi. To so tisti, katerih letni dohodek presega 160 tisoč dolarjev, »revni« pa v enem letu zaslužijo 35 tisoč dolarjev ali manj.

Bogati ne berejo za zabavo

Ugotovil je, da 11 odstotkov bogatašev bere za zabavo, med tem ko za zabavo bere 79 odstotkov revnih. Kar 85 odstotkov bogatašev mesečno prebere dve ali več knjigi, ki jim prinašajo novo znanje, so povezane s kariero ali osebnostnim razvojem. Za takšne knjige prime le 15 odstotkov revnih.

Video: “Uspešen sem, ker berem knjige”

Prebiranje novičarskih spletnih strani in blogov prinaša debelejšo denarnico

Štiriindevetdeset odstotkov bogatih ljudi bere novičarske spletne strani in bloge, medtem ko takšnih poskusov med revnimi najdemo le dobro desetino.

Bogataši s knjigo v roki, da bi izboljšali sebe

Kot pravi Corley njegovi izsledki nakazujejo na to, da dnevne navade vplivajo na finančni uspeh v življenju. Dnevnim navadam daje precejšen pomen, te naj bi bile eden od ključnih razlogov za uspeh. Eden od dejavnikov za uspeh je tudi samo-izobraževanje. Meni, da se bogati ljudje pogosteje znajdejo za knjigo z namenom, da bi izboljšali sebe. V ta namen berejo knjige za osebnostno rast, biografije in knjige o uspešnih ljudeh, od koder lahko črpajo navdih.

Ugotovil je celo, da se branje z namenom izobraževanja prekriva še z enim pomembnim dejavnikom za uspeh: mentorstvom. Po njegovih izsledkih je imela le slaba četrtina bogatašev mentorje. Čeprav gre za precej majhen odstotek, pa se je večina teh v njegovi raziskavi strinjala, da lahko uspeh pripišejo ravno njim, mentorjem.

Dušan Olaj: nikoli nisem bral podjetniških knjig

Knjiga zamenjava za mentorja

Razlog, zakaj se bogati ljudje niso zatekli po pomoč k mentorjem, so ravno knjige. Prek njih so po njegovem mišljenju dobili informacije, ki bi jim jih sicer posredoval mentor. Pomembno vlogo na tem mestu pripisuje tudi izobraževalnemu sistemu. Več kot polovica ljudi, ki so danes lastniki podjetij, so se izobraževali kar sami. S tem nadaljujejo tudi danes.

Corley dodaja, da so knjige lahko eden od nadomestkov za mentorje, a so v tem procesu vpeti tudi starši, učitelji, sodelavci in izobraževalni sistem.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje