Povprečna mesečna plača

Povprečna mesečna plača je bila v avgustu nižja kot prejšnji mesec, njena neto vrednost pa je v povprečju znašala 922,14 evrov.
Povprečna mesečna plača

Povprečne avgustovske mesečne bruto plače po statističnih regijah. (Vir: stat.si)

 Povprečna mesečna bruto plača se je najbolj znižala v gradbeništvu, nižja od slovenskega povprečja pa je bila kar v desetih od dvanajstih statističnih regij.

V avgustu 2009 je povprečna mesečna neto plača znašala 918,28 evra, kar je za 0,4 odstotka manj v primerjavi z mesecem prej. Povprečna mesečna bruto plača je v avgustu znašala 1415,08 evra in bila tako za 0,6 odstotka nižja od julijske. Cene življenskih potrebščin se v primerjavi s predhodnim mesecem v povprečju niso spremenile, zato je bilo realno znižanje plač enako nominalnemu.

Povprečna mesečna plača se je v avgustu 2009 v primerjavi z julijem znižala v večini dejavnosti. Do največjega znižanja je prišlo v gradbeništvu (štiri odstotke), medtem ko je bilo zvišanje najbolj opazno v kulturnih, razvedrilnih in rekreacijskih dejavnostih (2,2 odstotka), ter v zdravstvu in socialnem varstvu (1,4 odstotka).

Med dvanajstimi statističnimi regijami je bila povprečna mesečna bruto plača nižja od slovenskega povprečja v desetih regijah, višja pa le v dveh. Najvišjo vrednost je z 1601,73 evri dosegla v osrednjeslovenski regiji, najnižja pa je bila v pomurski statistični regiji, kjer je znašala 1199,08 evra.

 

Vir: Statistični urad RS

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje