BLOG MARKETING DELAVNICA

Povračilo stroškov pri aktivnem iskanju zaposlitve

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje brezposelni osebi, ki aktivno išče zaposlitev na ozemlju Slovenije, pod določenimi pogoji povrne potne in poštne stroške, ki ji nastanejo pri tem. Kateri so ti pogoji, si preberite v nadaljevanju.
Sprememba glede javne objave prostega delovnega mesta

Objava prostega delovnega mesta. (Vir slike: sxc.hu)

Zavod za zaposlovanje brezposelni osebi povrne potne in poštne stroške, ki nastanejo pri aktivnem iskanju zaposlitve na ozemlju Slovenije. Stroški se ji povrnejo pod določenimi pogoji, ki so opisani v nadaljevanju.

Brezposelna oseba lahko uveljavlja nadomestilo potnih stroškov zaradi:

  • odziva na napotnico ali udeležbe na zaposlitvenih razgovorih na vabilo Zavoda za zaposlovanje ali koncesionarja;
  • udeležbe na zaposlitvenih razgovorih za ustrezno ali primerno zaposlitev (opredeljeno v zaposlitvenem načrtu) na vabilo delodajalca ali Zavoda za zaposlovanje
  • drugih aktivnosti, povezanih z iskanjem zaposlitve, ki so bile predhodno dogovorjene v zaposlitvenem načrtu.

Brezposelna oseba lahko uveljavlja nadomestilo potnih stroškov v zgoraj navedenih primerih, če je kraj njenega stalnega ali začasnega prebivališča oddaljen od kraja aktivnosti najmanj 1 kilometer v eno smer.

Višina nadomestila potnih stroškov se izračuna na podlagi oddaljenosti od kraja prebivališča do kraja aktivnosti v kilometrih – kot najkrajša razdalja med obema krajema. Za izračun razdalje se uporablja Telefonski imenik Slovenije.

Zavod za zaposlovanje lahko izplača potne stroške na podlagi zahtevka in ustreznih dokazil o opravljenih prevoznih aktivnostih, ki jih predloži brezposelna oseba ali zagotovi Zavod za zaposlovanje po uradni dolžnosti. V zahtevku ni potrebno računati višine potnih stroškov, zadostuje, če se vnese število kilometrov.

Brezposelna oseba lahko uveljavlja nadomestilo poštnih stroškov zaradi poslanih priporočenih poštnih pošiljk za prijavo na ustrezno ali primerno zaposlitev (ob predložitvi potrdila pošte in kopije pravočasne prijave, ki je bila poslana delodajalcu).

Zavod izplača nadomestila potnih in poštnih stroškov dvakrat na mesec – za stroške, ki jih brezposelna oseba uveljavlja:

  • do 5. dne v tekočem mesecu – Zavod za zaposlovanje izplača stroške do 30. dne v tekočem mesecu;
  • do 20. dne v tekočem mesecu – Zavod za zaposlovanje izplača stroške do 15. dne v naslednjem mesecu z nakazilom na transakcijski račun osebe.

Navedene stroške je možno uveljavljati:

  • osebno na uradu za delo, kjer je oseba prijavljena,
  • po pošti – izpolnjen obrazec zahtevek za nadomestilo stroškov se pošlje na naslov urada za delo, kjer je oseba prijavljena.

Zavod za zaposlovanje povrne tudi stroške selitve zunaj kraja prebivališča osebi, ki je našla novo zaposlitev, če so ji nastali zaradi zaposlitve v tem kraju in je Zavod za zaposlovanje s tem soglašal oziroma jo je sam napotil na zaposlitev zunaj kraja njenega prebivališča.

Zavod za zaposlovanje ob predložitvi računa selitvenega servisa povrne stroške selitve do višine minimalne plače, brez predložitve računa pa v višini polovice minimalne plače.

Povračilo stroškov selitve je možno zahtevati v 30 dneh od preselitve.

Povzeto po: ZRSZ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje