Povračilo stroškov pri aktivnem iskanju zaposlitve

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje brezposelni osebi, ki aktivno išče zaposlitev na ozemlju Slovenije, pod določenimi pogoji povrne potne in poštne stroške, ki ji nastanejo pri tem. Kateri so ti pogoji, si preberite v nadaljevanju.
Sprememba glede javne objave prostega delovnega mesta

Objava prostega delovnega mesta. (Vir slike: sxc.hu)

Zavod za zaposlovanje brezposelni osebi povrne potne in poštne stroške, ki nastanejo pri aktivnem iskanju zaposlitve na ozemlju Slovenije. Stroški se ji povrnejo pod določenimi pogoji, ki so opisani v nadaljevanju.

Brezposelna oseba lahko uveljavlja nadomestilo potnih stroškov zaradi:

  • odziva na napotnico ali udeležbe na zaposlitvenih razgovorih na vabilo Zavoda za zaposlovanje ali koncesionarja;
  • udeležbe na zaposlitvenih razgovorih za ustrezno ali primerno zaposlitev (opredeljeno v zaposlitvenem načrtu) na vabilo delodajalca ali Zavoda za zaposlovanje
  • drugih aktivnosti, povezanih z iskanjem zaposlitve, ki so bile predhodno dogovorjene v zaposlitvenem načrtu.

Brezposelna oseba lahko uveljavlja nadomestilo potnih stroškov v zgoraj navedenih primerih, če je kraj njenega stalnega ali začasnega prebivališča oddaljen od kraja aktivnosti najmanj 1 kilometer v eno smer.

Višina nadomestila potnih stroškov se izračuna na podlagi oddaljenosti od kraja prebivališča do kraja aktivnosti v kilometrih – kot najkrajša razdalja med obema krajema. Za izračun razdalje se uporablja Telefonski imenik Slovenije.

Zavod za zaposlovanje lahko izplača potne stroške na podlagi zahtevka in ustreznih dokazil o opravljenih prevoznih aktivnostih, ki jih predloži brezposelna oseba ali zagotovi Zavod za zaposlovanje po uradni dolžnosti. V zahtevku ni potrebno računati višine potnih stroškov, zadostuje, če se vnese število kilometrov.

Brezposelna oseba lahko uveljavlja nadomestilo poštnih stroškov zaradi poslanih priporočenih poštnih pošiljk za prijavo na ustrezno ali primerno zaposlitev (ob predložitvi potrdila pošte in kopije pravočasne prijave, ki je bila poslana delodajalcu).

Zavod izplača nadomestila potnih in poštnih stroškov dvakrat na mesec – za stroške, ki jih brezposelna oseba uveljavlja:

  • do 5. dne v tekočem mesecu – Zavod za zaposlovanje izplača stroške do 30. dne v tekočem mesecu;
  • do 20. dne v tekočem mesecu – Zavod za zaposlovanje izplača stroške do 15. dne v naslednjem mesecu z nakazilom na transakcijski račun osebe.

Navedene stroške je možno uveljavljati:

  • osebno na uradu za delo, kjer je oseba prijavljena,
  • po pošti – izpolnjen obrazec zahtevek za nadomestilo stroškov se pošlje na naslov urada za delo, kjer je oseba prijavljena.

Zavod za zaposlovanje povrne tudi stroške selitve zunaj kraja prebivališča osebi, ki je našla novo zaposlitev, če so ji nastali zaradi zaposlitve v tem kraju in je Zavod za zaposlovanje s tem soglašal oziroma jo je sam napotil na zaposlitev zunaj kraja njenega prebivališča.

Zavod za zaposlovanje ob predložitvi računa selitvenega servisa povrne stroške selitve do višine minimalne plače, brez predložitve računa pa v višini polovice minimalne plače.

Povračilo stroškov selitve je možno zahtevati v 30 dneh od preselitve.

Povzeto po: ZRSZ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje