Pozabite Youtube! Oglejte si te strani.

Avtor — 18.05.2007
YouTube je očitno najbolj popularna stran za izmenjavanje video vsebin. Prav zaradi tega pa je toliko bolj na udaru avtorjev nelegalno objavljenih vsebin.
Pozabite Youtube! Oglejte si te strani.

Piratske strani po zgledu YouTube.

Tožba ter zahtevek po odstranitvi 100.000 vsebin v lasti korporacije Viacom in omejitve velikosti videov s strani YouTube, so sprožile nastanek manjših, podobnih strani, ki niso omejene in huje kršijo avtorska dela.

Na straneh kot so  DailymotionGoFishVeoh si lahko ogledate vse znane televizijske šove in nadaljevanke v enem posnetku. Allsp je zagotovo stran, ki je oboževalci Cartmana, Kennya in ostalih “zmešanih” otrok iz mesteca South Park ne smete spregledati.  VideoHybrid je stran zase. Na voljo imate ogromno zbirko filmov in tv oddaj. Stran celo vodi statistiko kolikorat so kršili avtorske pravice.

Ni znano ali MPAA ( Motion Picture Association of America), filmski studii in televizijske mreže ignorirajo “majhne ribe” ali pa te le ignorirajo DMCA ( Digital Millennium Copyright Act). Te strani se ne skrivajo pred zakonom, vanje pa so vložili tudi znani tvegani kapitalisti.

Vir:  TechCrunch