Pozor, DURS ni pošiljatelj modre kuverte

Avtor — 17.04.2013
DURS je pred dnevi na svoji spletni strani objavil sporočilo za javnost, kjer opozarja, da ni pošiljatelj modre kuverte z naslovom Davčni zakoni v Republiki Sloveniji. Gre namreč za goljufijo, s katero boste ob 10 EUR.
Pozor, DURS ni pošiljatelj modre kuverte

Pozor, DURS ni pošiljatelj modre kuverte. (Vir slike: sxc.hu)

Pred kratkim se je namreč dogajalo, da so nekateri davčni zavezanci po pošti prejemali naslovljeno pošiljko v modri kuverti z naslovom Davčni zakoni v Republiki Sloveniji, za katero je bilo potrebno ob dostavi plačati okoli 10 EUR. Zaradi vtisa, da gre za pošiljko DURS, so mnogi kuverto tudi prevzeli.

DURS je na spletni strani zapisal: “Davčna uprava Republike Slovenije obvešča vse davčne zavezance, da nikakor ni povezana s prodajo dostopa do spletnih strani www.davcnizakonivrepublikisloveniji.si. Poudarjamo, da pošiljatelj te pošiljke nikakor ni DURS in ob tem dodajamo, da je dostop do davčne zakonodaje absolutno brezplačen.”

Upamo, da niste kakšne podobne kuverte že prevzeli, v prihodnje pa previdnost ne bo odveč, saj so goljufi iz leta v leto bolj domiselni.

Vir: durs.gov.si

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.

Preberite več >>
Vse za podjetje