Pozor! Spremembe za direktorje!

S 1. januarjem 2012 se spreminja način urejanja prijave v obvezna socialna zavarovanja za družbenike, ki so hkrati poslovodne osebe, in sicer tako, da bo izvajanje zavarovanja poenoteno in usklajeno z veljavno zakonodajo.
Pozor! Spremembe za direktorje!

Pozor! Spremembe za direktorje! (slika: sxc.hu)

Pri vseh zavarovancih s podlago 040, pri katerih je v evidenci evidentirana kot zavezanec za prijavo družba oziroma zavod, bo s 1. januarjem 2012 spremenjen zavezanec za prijavo, in sicer na zavarovanca samega. S 1. januarjem 2012 bodo tako vsi zavezanci za prijavo v evidencah socialnih zavarovanj tudi pri podlagi 040 fizične osebe.

ZZZS bo za vse zavarovance, ki bodo na dan 31.12.2011 zavarovani po šifri podlage 040 in bo kot zavezanec za prijavo in plačilo prispevkov še evidentirana gospodarska družba, to zavarovanje pa s tem datumom še ne bo zaključeno, programsko uredil zavarovanje tako, da bo:

  • 31.12.2011 zaključil zavarovanje pod registrsko številko gospodarske družbe in
  • 1.1.2012 vzpostavil zavarovanje pod registrsko številko, s katero je bilo tem zavarovancem s 1. januarjem 2011 vzpostavljeno zavarovanje po podlagi 112 (zavarovanje za primer brezposelnosti). To registrsko številko bodo zavarovanci uporabljali kot zavezanci za prijavo v nadaljnjih postopkih urejanja zavarovanja.

Programsko spremembo zavarovanja bo ZZZS izvedel v mesecu januarju 2012 (predvidoma v prvi polovici meseca).

Potrdila o odjavi in prijavi (obrazec M-2 in M-1) se zavezancem ne bodo pošiljala (zavezancem – družbenikom bo v mesecu novembru 2011 poslano le obvestilo o načrtovani spremembi zavarovanj), bo pa ZZZS vse podatke o zavarovanjih, pri katerih bo narejena sprememba v zavezancu, posredoval Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) v elektronski obliki (obrazec M-2 in M-1).

Več o spremembah in rešitve: http://j.mp/voGzAy

 

Vir: ZZZS

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje