Pozornost na malenkosti vam lahko omogoči novo poslovno idejo

Avtor ivosvigelj — 24.04.2008
Komentiraj!
Inspiracijo za obetaven posel je mogoče najti v najrazličnejših vsakodnevnih situacijah. Vse kar je potrebno je, da smo pozorni na preproste in samoumevne stvari in da v njih prepoznamo našo poslovno priložnost.
Pozornost na malenkosti vam lahko omogoči novo poslovno idejo

Tudi na kavi s prijatelji bodite pozorni na dobre poslovne ideje.

V življenju pogosto delujemo popolnoma rutinsko, brez razmišljanja, delujoč zgolj iz vsakodnevne navade. Tak način življenja je seveda nujen, saj tako svojih možganskih celic ne preobremenimo z detajli. Če pa želimo najti do sedaj neodkrito ali bolje rečeno neprepoznano poslovno nišo, pa moramo izstopiti iz okvira teh navad in v vsakdanjem pogovoru ob kavi, ob prebiranju knjige, časopisa ali internetnega članka, v sprehodu po naravi ali pa v mestnem vrvežu prepoznati človekovo potrebo, ki bi jo bilo z novim proizvodom ali storitvijo moč zadovoljiti.

Nek uspešen poslovnež je v gradbeništvu uspel, ko je po pomoti slišal pogovor med dvema gradbenikoma. Pritoževala sta se nad tem, da morata vedno čakati na svoje specifične dele opreme, ki jih dobavlja zgolj en ponudnik. Poslovnež je v tem zaznal priložnost in začel proizvajati standardizirane gradbene elemente, ki se prilegajo vsem ostalim vrstam gradbenih materialov.

Ideje torej ležijo vedno in povsod, le prepoznati jih je treba.


Vir: Business Opportunities

Prijavi se na e-novice!