Praktične prednosti najema poslovnega naslova

Avtor — 04.10.2012
Ob ustanovitvi podjetja mora vsak podjetnik poskrbeti tudi za to, da v register vpiše sedež podjetja in poslovni naslov. Podjetniki, ki svojo dejavnost opravljajo na domačem naslovu, pogosto kmalu ugotovijo, da bi bil zanje veliko bolj primeren najem poslovnega naslova.
Praktične prednosti najema poslovnega naslova

Praktične prednosti najema poslovnega naslova (Vir slike: sxc.hu)

Današnja tehnologija marsikateremu podjetniku omogoča, da svojo dejavnost opravlja kar na domačem naslovu. Delo na domu ima sicer svoje prednosti, a mnogi podjetniki so v preteklosti že spoznali, da bi z najemom poslovnega prostora pridobili kar nekaj prednosti.

1. Vtis profesionalnosti

Prvi vtis je pomemben faktor, ki močno vpliva na mnenje potencialnih strank, ko se odločajo za pravega ponudnika storitev. Poslovni naslov na vrhunski lokaciji vam bo omogočil, da se bo za vaše storitve odločilo večje število ljudi, saj bodo ti menili, da imajo opravka s profesionalnim podjetjem, ki svoje delo opravlja zanesljivo in vestno. Ena izmed rešitev je tudi virtualna pisarna.

Priporočamo tudi branje članka: Poslovni naslov in sedež podjetja

Doseči morate, da bodo stranke v poplavi konkurenčnih podjetij izbrale prav vaše.To lahko dosežete prav z vtisom profesionalnosti, ki vam ga bo nudil poslovni naslov na primerni lokaciji. Kvalitetni produkti oz. storitve namreč ne bodo pomembni, dokler ne boste pridobili strank.

2. Manj motenj

Verjetno se vam je že pripetilo, da vas je sredi pomembnega dela nekaj hudo zmotilo, koncentracija pa se je posledično znižala. Pri delu na domu so te distrakcije še toliko večje. Za padec koncentracije je dovolj, da vam žena ob nepravem trenutku prinese skodelico kave ali pa v pisarno vstopi vaš otrok in naznani, da je v šoli prejel prvo petico.

V kolikor se to zgodi med pomembnim telefonskim klicem, oseba na drugi strani slušalke morda celo dobi vtis, da posluje z neresnim podjetjem. Zakaj bi torej tvegali?

3. Sestanki

Profesionalen prostor, namenjen zgolj srečavanju s poslovnimi partnerji in strankami, podjetju doda pridih profesionalnosti in resnosti. Hkrati ima še druge prednosti. Izloči vse morebitne moteče dejavnike, pogovore ustvari bolj zasebne, stranke pa se posledično počutijo bolj varne.

V kolikor se odločite za najem poslovnih prostorov, vam svetujemo, da preverite, ali je v ceno vštet tudi prostor za sestanke oz. t. i. sejna soba.

4. Zasebnost na domu

V kolikor želite ločevati družino in delo, vas bodo neželeni obiskovalci na domu zagotovo motili. V prid rasti podjetja morate potencialnim strankam omogočiti, da vas tudi osebno spoznajo in ugotovijo, ali je vaše podjetje zanje primerno. V tem primeru je najbolje, da se odločite za najem poslovnega naslova, saj boste tako uspešno ločili dom in delovno mesto, hkrati pa se boste odprli za poslovni svet.

5. Sprejemanje pošte

Sprejemanje pošte na poslovnem naslovu vam bo omogočilo dodatno zasebnost na domu, saj boste tudi na področju prejemanja pošte uspešno ločili družino in delo.

Vir: Corporate Office Centers

Oznake: , , , ,