Pravilna izbira institucije in programa za izobraževanje podjetnikov

Ne glede na to, ali imate željo uspeti kot podjetnik ali se zaposliti v sektorju za trženje ali management v katerem izmed podjetij, vam bo prav prišlo izobraževanje na želenem področju (ekonomija, računovodstvo, turizem, podjetništvo itd.).
Pravilna izbira institucije in programa za izobraževanje podjetnikov

Vsakdo, ki se zanima za podjetniško pot mu lahko določena stopnja izobrazbe koristi. (vir slike: http://www.schoolaah.com/ )

Napačno je mišljenje, da se izobražujejo zgolj tisti, ki želijo ostati v akademskih vodah ali tisti, ki si želijo biti najboljši na svojem področju. Vsakdo, ki se zanima za podjetniško pot, ne glede na to kaj ga zanima (poslovodstvo, ekonomija, politika, umetnost, pisanje, uredništvo, itd.) mu lahko določena stopnja izobrazbe koristi.

Veliko izobraževalnih ustanov ponuja podjetniške programe, vendar je potrebno poiskati program, ki bo ustrezal ravno vam. V kolikor ciljate zelo visoko in bi radi postali strokovnjak na svojem področju, se morate pozanimati katere univerze ponujajo najboljše in najbolj priznane programe. V vsakem primeru je potrebno najprej dobro raziskati področje in šele nato sprejeti odločitev.

Dejstvo je, da boste pri večini programov obravnavali iste osnove podjetništva, torej: ekonomija, matematika, statistika, računovodstvo, trženje itd.. V ZDA veliko programov poleg osnovnih predmetov zahteva še dodatne, bolj raznolike predmete, kot so na primer pisanje, psihologija in etika. Tako si lahko, če se odločite za študij v ZDA, izberete program, ki ga sestavite po meri iz osnovnih predmetov in predmetov, ki vam bodo v pomoč glede na področje, ki vas zanima. Na primer: v kolikor bi želeli imeti svojo založniško hišo, potem si poiščete šolo, ki vam bo nudila tudi predmete iz slovnice in književnosti.

Ne glede na razloge zaradi katerih se nameravate nadaljnje izobraževati, morate biti pazljivi pri izbiri izobraževalne institucije. Vsekakor se je potrebno izogniti zadolženosti zaradi plačila visoke šolnine, zaradi službe, ki vam ne bo omogočala odplačati nastalega dolga. V nasprotnem primeru pa ni dobro varčevati pri šolnini v kolikor vaši cilji vsebujejo službo, ki zahteva diplomo priznanih univerz ali drugih priznanih izobraževalnih institucij.
 

Vir: SmallBizBee

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje