Pravilna izbira institucije in programa za izobraževanje podjetnikov

Ne glede na to, ali imate željo uspeti kot podjetnik ali se zaposliti v sektorju za trženje ali management v katerem izmed podjetij, vam bo prav prišlo izobraževanje na želenem področju (ekonomija, računovodstvo, turizem, podjetništvo itd.).
Pravilna izbira institucije in programa za izobraževanje podjetnikov

Vsakdo, ki se zanima za podjetniško pot mu lahko določena stopnja izobrazbe koristi. (vir slike: http://www.schoolaah.com/ )

Napačno je mišljenje, da se izobražujejo zgolj tisti, ki želijo ostati v akademskih vodah ali tisti, ki si želijo biti najboljši na svojem področju. Vsakdo, ki se zanima za podjetniško pot, ne glede na to kaj ga zanima (poslovodstvo, ekonomija, politika, umetnost, pisanje, uredništvo, itd.) mu lahko določena stopnja izobrazbe koristi.

Veliko izobraževalnih ustanov ponuja podjetniške programe, vendar je potrebno poiskati program, ki bo ustrezal ravno vam. V kolikor ciljate zelo visoko in bi radi postali strokovnjak na svojem področju, se morate pozanimati katere univerze ponujajo najboljše in najbolj priznane programe. V vsakem primeru je potrebno najprej dobro raziskati področje in šele nato sprejeti odločitev.

Dejstvo je, da boste pri večini programov obravnavali iste osnove podjetništva, torej: ekonomija, matematika, statistika, računovodstvo, trženje itd.. V ZDA veliko programov poleg osnovnih predmetov zahteva še dodatne, bolj raznolike predmete, kot so na primer pisanje, psihologija in etika. Tako si lahko, če se odločite za študij v ZDA, izberete program, ki ga sestavite po meri iz osnovnih predmetov in predmetov, ki vam bodo v pomoč glede na področje, ki vas zanima. Na primer: v kolikor bi želeli imeti svojo založniško hišo, potem si poiščete šolo, ki vam bo nudila tudi predmete iz slovnice in književnosti.

Ne glede na razloge zaradi katerih se nameravate nadaljnje izobraževati, morate biti pazljivi pri izbiri izobraževalne institucije. Vsekakor se je potrebno izogniti zadolženosti zaradi plačila visoke šolnine, zaradi službe, ki vam ne bo omogočala odplačati nastalega dolga. V nasprotnem primeru pa ni dobro varčevati pri šolnini v kolikor vaši cilji vsebujejo službo, ki zahteva diplomo priznanih univerz ali drugih priznanih izobraževalnih institucij.
 

Vir: SmallBizBee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje