Pravilna izbira institucije in programa za izobraževanje podjetnikov

Ne glede na to, ali imate željo uspeti kot podjetnik ali se zaposliti v sektorju za trženje ali management v katerem izmed podjetij, vam bo prav prišlo izobraževanje na želenem področju (ekonomija, računovodstvo, turizem, podjetništvo itd.).
Pravilna izbira institucije in programa za izobraževanje podjetnikov

Vsakdo, ki se zanima za podjetniško pot mu lahko določena stopnja izobrazbe koristi. (vir slike: http://www.schoolaah.com/ )

Napačno je mišljenje, da se izobražujejo zgolj tisti, ki želijo ostati v akademskih vodah ali tisti, ki si želijo biti najboljši na svojem področju. Vsakdo, ki se zanima za podjetniško pot, ne glede na to kaj ga zanima (poslovodstvo, ekonomija, politika, umetnost, pisanje, uredništvo, itd.) mu lahko določena stopnja izobrazbe koristi.

Veliko izobraževalnih ustanov ponuja podjetniške programe, vendar je potrebno poiskati program, ki bo ustrezal ravno vam. V kolikor ciljate zelo visoko in bi radi postali strokovnjak na svojem področju, se morate pozanimati katere univerze ponujajo najboljše in najbolj priznane programe. V vsakem primeru je potrebno najprej dobro raziskati področje in šele nato sprejeti odločitev.

Dejstvo je, da boste pri večini programov obravnavali iste osnove podjetništva, torej: ekonomija, matematika, statistika, računovodstvo, trženje itd.. V ZDA veliko programov poleg osnovnih predmetov zahteva še dodatne, bolj raznolike predmete, kot so na primer pisanje, psihologija in etika. Tako si lahko, če se odločite za študij v ZDA, izberete program, ki ga sestavite po meri iz osnovnih predmetov in predmetov, ki vam bodo v pomoč glede na področje, ki vas zanima. Na primer: v kolikor bi želeli imeti svojo založniško hišo, potem si poiščete šolo, ki vam bo nudila tudi predmete iz slovnice in književnosti.

Ne glede na razloge zaradi katerih se nameravate nadaljnje izobraževati, morate biti pazljivi pri izbiri izobraževalne institucije. Vsekakor se je potrebno izogniti zadolženosti zaradi plačila visoke šolnine, zaradi službe, ki vam ne bo omogočala odplačati nastalega dolga. V nasprotnem primeru pa ni dobro varčevati pri šolnini v kolikor vaši cilji vsebujejo službo, ki zahteva diplomo priznanih univerz ali drugih priznanih izobraževalnih institucij.
 

Vir: SmallBizBee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje