Pravna pomoč na spletu

Poleg zdravniške pomoči, ki je na internetu na razpolago že dolgo časa, se zdaj razvija tudi baza podatkov pravne pomoči.
Pravna pomoč na spletu

Po nasvet ni več potrebno v pravno pisarno.

JDSupra.com je nova spletna stran z virtualno pravno knjižnico, ki omogoča pravnikom nekaj, kar je bilo do sedaj zelo neobičajno – objavljanje primerov svojega dela. Veliko teh dokumentov so članki in pisma, ki jih lahko razume vsak, ki želi pravno podlago, ki se nanaša na njegov problem, ali pa le želi najti pravnika, specialista na želenem področju.

Namen strani je ljudem ponuditi brezplačne (osnovne) informacije, s tem pa tudi usmeritev na koga se lahko obrnejo s svojimi težavami. Aviva Cuyer, ustanoviteljica strani, pravi, da kljub njeni zamisli ljudje še vedno potrebujejo odvetnike. Tako je lahko to tudi dobra reklama zanje. S primeri pa si lahko pomagajo tudi pravniki.

Spletna stran je na voljo od konca februarja, sodeluje pa z 200 majhnimi pisarnami pa vse do velikih družb kot sta Electronic Frontier Foundation in Cato Institute. Objavljanje dokumentov in objavljanje profilov je za sodelavce brezplačno, računajo pa 240 dolarjev na leto, če želijo ti dodati povezave, e-mail naslove ali spletne strani do svojih podjetij k profilu.

Vir: The New York Times