Preden postanete franšizij, opravite domačo nalogo

Ko se spogledujete z idejo o nakupu franšize, nikar ne pozabite na najboljši vir informacij - to so sedanji in nekdanji franšiziji. V nadaljevanju si preberite, katera vprašanja je pametno zastaviti, da boste izvedeli čim več informacij, ki vam bodo pomagale pri vaši odločitvi.
Preden postanete franšizij, opravite domačo nalogo

Preden postanete franšizij opravite domačo nalogo (slika: sxc.hu).

Najbolj pomemben korak pri nakupu franšize je domača naloga. Pokličite vsaj 10 ljudi, ki imajo izkušnje s franšizami, še posebej ljudi iz franšiznega sistema, za katerega se zanimate. Prav tako se pozanimajte, kateri so nekdanji franšiziji, in jih pokličite.

Katera vprašanja zastaviti franšizijem?

  1. Kako je potekalo odprtje vaše prve enote? Kakšni so bili treningi in kakšna so bila izobraževanja?
  2. Kako delujejo trženjski programi? Kakšne so smernice, začrtane s strani franšizorja?
  3. Kakšen je odnos med franšizorjem in franšizijem? Kakšna je podpora?
  4. Koliko lahko zaslužim? Koliko časa rabi nova enota, da doseže točko preloma in začne služiti denar? Vprašanje o denarju in dobičku zastavite na koncu pogovora.
  5. Če bi morali posel začeti ponovno – ali bi se zopet odločili za nakup te franšize? Zakaj?

S pomočjo pogovorov z drugimi franšiziji si boste hitro izoblikovali mnenje. V kolikor se bo vaša volja do franšize z vsakim pogovorom krepila, je to zagotovo posel za vas. Če pa boste postajali vedno bolj zaskrbljeni in skeptični, vzemite to kot opozorilo, da morda to ni prava izbira.

Vir: Entrepreneur.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje