Preden postanete franšizij, opravite domačo nalogo

Ko se spogledujete z idejo o nakupu franšize, nikar ne pozabite na najboljši vir informacij - to so sedanji in nekdanji franšiziji. V nadaljevanju si preberite, katera vprašanja je pametno zastaviti, da boste izvedeli čim več informacij, ki vam bodo pomagale pri vaši odločitvi.
Preden postanete franšizij, opravite domačo nalogo

Preden postanete franšizij opravite domačo nalogo (slika: sxc.hu).

Najbolj pomemben korak pri nakupu franšize je domača naloga. Pokličite vsaj 10 ljudi, ki imajo izkušnje s franšizami, še posebej ljudi iz franšiznega sistema, za katerega se zanimate. Prav tako se pozanimajte, kateri so nekdanji franšiziji, in jih pokličite.

Katera vprašanja zastaviti franšizijem?

  1. Kako je potekalo odprtje vaše prve enote? Kakšni so bili treningi in kakšna so bila izobraževanja?
  2. Kako delujejo trženjski programi? Kakšne so smernice, začrtane s strani franšizorja?
  3. Kakšen je odnos med franšizorjem in franšizijem? Kakšna je podpora?
  4. Koliko lahko zaslužim? Koliko časa rabi nova enota, da doseže točko preloma in začne služiti denar? Vprašanje o denarju in dobičku zastavite na koncu pogovora.
  5. Če bi morali posel začeti ponovno – ali bi se zopet odločili za nakup te franšize? Zakaj?

S pomočjo pogovorov z drugimi franšiziji si boste hitro izoblikovali mnenje. V kolikor se bo vaša volja do franšize z vsakim pogovorom krepila, je to zagotovo posel za vas. Če pa boste postajali vedno bolj zaskrbljeni in skeptični, vzemite to kot opozorilo, da morda to ni prava izbira.

Vir: Entrepreneur.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje