Preden postanete franšizij, opravite domačo nalogo

Ko se spogledujete z idejo o nakupu franšize, nikar ne pozabite na najboljši vir informacij - to so sedanji in nekdanji franšiziji. V nadaljevanju si preberite, katera vprašanja je pametno zastaviti, da boste izvedeli čim več informacij, ki vam bodo pomagale pri vaši odločitvi.
Preden postanete franšizij, opravite domačo nalogo

Preden postanete franšizij opravite domačo nalogo (slika: sxc.hu).

Najbolj pomemben korak pri nakupu franšize je domača naloga. Pokličite vsaj 10 ljudi, ki imajo izkušnje s franšizami, še posebej ljudi iz franšiznega sistema, za katerega se zanimate. Prav tako se pozanimajte, kateri so nekdanji franšiziji, in jih pokličite.

Katera vprašanja zastaviti franšizijem?

  1. Kako je potekalo odprtje vaše prve enote? Kakšni so bili treningi in kakšna so bila izobraževanja?
  2. Kako delujejo trženjski programi? Kakšne so smernice, začrtane s strani franšizorja?
  3. Kakšen je odnos med franšizorjem in franšizijem? Kakšna je podpora?
  4. Koliko lahko zaslužim? Koliko časa rabi nova enota, da doseže točko preloma in začne služiti denar? Vprašanje o denarju in dobičku zastavite na koncu pogovora.
  5. Če bi morali posel začeti ponovno – ali bi se zopet odločili za nakup te franšize? Zakaj?

S pomočjo pogovorov z drugimi franšiziji si boste hitro izoblikovali mnenje. V kolikor se bo vaša volja do franšize z vsakim pogovorom krepila, je to zagotovo posel za vas. Če pa boste postajali vedno bolj zaskrbljeni in skeptični, vzemite to kot opozorilo, da morda to ni prava izbira.

Vir: Entrepreneur.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje