Predlog za branje: Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Avtor — 25.03.2017
Umetnikom ni treba stradati. S pomočjo dela Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist Lise Congdon, ki je na voljo v MP knjižnici, boste lahko nadebudni umetniki, ki bi se radi preživljali z ustvarjalnim delom, spremenili svojo strast v donosen posel.
Predlog za branje: Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist

Priročnik Art, Inc. je namenjen nadebudnim umetnikom, ki želijo iz svojega hobija ustvariti dobičkonosen posel. (Vir slike: Brave Creative)

Slikarka in ilustratorka Lisa Congdon iz Portlanda je najbolj znana po svojih barvitih abstraktnih slikah in vzorcih. Med njenimi naročniki so Museum of Modern Art iz New Yorka, univerza Harvard, založba Chronicle Books itd. Njena dela so razstavljena v različnih galerijah, poleg tega pa piše tudi blog in objavlja knjige. Poleg predstavljenega priročnika je napisala tudi nekaj ilustriranih knjig.

Izposodite si priročnik Art, Inc. v MP knjižnici!

Ključno sporočilo knjige Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist je, da umetnikom ni treba stradati. Tudi umetnost lahko predstavlja poklic in uspešno kariero. Avtorica v priročniku razkrije različne načine, kako lahko posamezniki zaslužijo s svojim ustvarjanjem: z ilustracijami, licenciranjem, prodajo umetniških del, prodajo reprodukcij, učenjem itd.

Uporabnik portala Goodreads, kjer ima knjiga skupno oceno 4,01, je zapisal, da preprosto obožuje to knjigo: »Je izčrpen uvod v proces oblikovanja umetnika – od začetka do prodaje del. Verjetno bom knjigo v prihodnosti prebral še enkrat.«

Priročnik Lise Congdon vključuje tudi intervjuje z uspešnimi umetniki in poznavalci, kot so Nikki McClure, Mark Hearld in Paula Scher. Avtorica tako predstavi njihove nasvete in priporočila za nadebudne umetnike, ki si želijo svoj hobi spremeniti v donosen posel.

»Odličen priročnik za vsakogar, ki ga zanima ustanovitev umetniškega podjetja. Všeč mi je, da so nasveti jasni in natančni ter da je avtorica vključila intervjuje z umetniki, ki so ustanovili uspešna podjetja,« je zapisala uporabnica portala Goodreads, ki je delo ocenila s štirimi zvezdicami. Ob tem je omenila tudi, da lahko v knjigi hitro najde informacije, ki jih potrebuje, zato bo zagotovo našla mesto na njeni knjižni polici.

S pomočjo priročnika Art, Inc.: The Essential Guide for Building Your Career as an Artist, ki si ga lahko izposodite tudi v MP knjižnici, boste med drugim spoznali naslednje veščine:

  • zastavljanje dosegljivih ciljev
  • razpršitev dohodkov
  • računovodstvo
  • zaščita avtorskih pravic umetniških del
  • promocija s pomočjo družabnih omrežij
  • oblikovanje opazne spletne strani
  • razstavljanje v galerijah
  • cenitev in prodaja umetniških del
  • licenciranje umetniških del
  • iskanje agenta

Viri: Amazon, Goodreads.

Oznake: ,