Predstavitev finalistov: Najpodjetniška ideja 2014 – 2.del

Za enega izmed prodornih 10 finalistov Najpodjetniške ideje, ki tokrat poteka že 11. leto zapored, lahko glasujete prek spleta, 20. maja 2014 pa bo temu sledila častna razglasitev zmagovalca v hotelu Lev v Ljubljani!
Predstavitev finalistov: Najpodjetniška ideja 2014 – 2.del

Predstavitev finalistov: Najpodjetniška ideja 2014 – 2.del (Fotografija: arhiv Adore)

Med 10 finalistov so se izmed kar 56 perspektivnih idej tako na 11. izbor za Najpodjetniško idejo uvrstili: Pametni monitor za kirurge Adora, mobilna aplikacija za čebelarje Beezinga, Kinestica – BiMeo, Ponika, Archimago arhitekturno projektiranje, ATech elektronika, Enolyse, Strešniki Jezeršek, Gem motors in Marg inženiring.

V spodnjem prispevku bolj podrobno predstavljamo druge tri finaliste: mobilno aplikacijo za čebelarje Beezinga, medicinski sistem ADORA in Archimago arhitekturno projektiranje z enim izmed najhitrejših 3D tiskalnikov na svetu:

Beezinga

Mobilna aplikacija za čebelarje Beezinga je osredotočena na razvoj sistema za analizo in zgodnjega obveščanja o dogajanju v čebelnjakih.

Po mnenju ekipe, ki jo sestavljajo Nenad Čikić, Damjan Vantur, Jernej Gračner in Nejc Robnik, so čebele eden izmed najpomembnejših in tudi najbolj ogroženih akterjev v ekosistemu, zato želijo čebelarjem zagotoviti vse potrebne informacije za optimalno gojitev, čim višjo proizvodnjo in najboljšo zaščito čebel. Podatki se s pomočjo lastne strojne opreme avtomatsko pridobivajo iz panjev, čebelarji pa lahko stanje preprosto spremljajo s pomočjo mobilne in spletne aplikacije. Gre za to, da je z aplikacijo zagotovljena t.i. virtualna navzočnost čebelarja v panju, z namenom pravočasnega odkrivanja morebitnih težav v njem.

Osredotočenost na nemški, avstrijski in švicarski trg

Pri tem se Beezinga lahko pohvali z zmagovalnim naslovom slovenskega izbora tekmovanja ImagineCup 2013, sedaj pa je ekipa osredotočena v prvi vrsti na nemški, avstrijski in švicarski trg, kjer eksistira okrog 1,6 milijona panjev.

Adora – Doctors Operational Research Assistant

Sistem ADORA (Doctors Operational Research Assistant), ki jo sestavljajo člani mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Kristjan Košič, Boštjan Arzenšek, Andraž Leitgeb, Zedin Salkanović in Matej Vogrinčič iz UKC Maribor, omogoča prikaz informacij o pacientu pred in med operacijskimi posegi, kar vodi do optimizacije čakalnih vrst na same operacije.

Ekipa je torej našla rešitev za zdravstveni sistem z razvojem interaktivnega zdravnikovega asistenta in z edinstvenostjo zasnove pritegnila nemajhno stopnjo zanimanja potencialnih investitorjev.

Ekipa ima kar nekaj uspehov že v preteklosti, med drugim je zasedla drugo mesto  na 11. svetovnem študentskem tekmovanju Imagine Cup 2013 v Sankt Peterburgu, v kategoriji Inovacije.

S svojim orodjem ekipa tako omogoča optimizacijo čakalnih vrst na same operacije!

Ker uporaba njihove rešitve pomeni zmanjševanje stroškov v bolnišnici in višanje stopnje kakovosti posegov, saj si zdravnik sedaj lahko ogleda več slik in ima sam nadzor nad slikovnim gradivom, je potencial velik. Kot poudarja Arzenšek: »To pri kompleksnih operacijskih posegih pomeni večjo kakovost, manj stresa za zdravnika ter s tem manjša možnost za napake.«

Archimago arhitekturno projektiranje

Velenjski biro Archimago tekmuje z idejo 3-D tiskalnika, ki je eden izmed najhitrejših tiskalnikov te vrste na svetu!

Razvil ga je arhitekt Denis Bolić,  ko je samo pomanjkanje naročil izkoristil za razvoj učinkovitega 3D-tiskalnika, pri čemer je bil velik fokus dan na najbolj kakovostne materiale – aluminij, karbonska vlakna in akrilno steklo.

Delta robot navdušuje

Omenjeni 3D tiskalnik je delta robot in se uporablja tam, kjer je potrebna hitrost, saj je veliko hitrejši od konkurenčnih kartezijskih tiskalnikov, ki smo jih vajeni. Doseže 200 milimetrov na sekundo, Bolić pa si želi z izpopolnjevanjem doseči še višjo stopnjo hitrosti.

Preberite si predstavitve ostalih finalistov:

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje