Predstavitev finalistov: Najpodjetniška ideja 2014 – 3.del

Za enega izmed prodornih 10 finalistov Najpodjetniške ideje, ki tokrat poteka že 11. leto zapored, lahko glasujete prek spleta, 20. maja 2014 pa bo sledila še častna razglasitev zmagovalca v hotelu Lev v Ljubljani.
Silver Bullet Risk Consultancy LTD v predizboru SURGE pospeševalnika!

Silver Bullet Risk Consultancy v predizboru SURGE pospeševalnika! (Vir slike: sxc.hu)

Med 10 finalistov so se izmed kar 56 perspektivnih idej tako na 11. izbor za Najpodjetniško idejo uvrstili: Pametni monitor za kirurge Adora, mobilna aplikacija za čebelarje Beezinga, Kinestica – BiMeo, Ponika, Archimago arhitekturno projektiranje, ATech elektronika, Enolyse, Strešniki Jezeršek, Gem motors in Marg inženiring.

V spodnjem prispevku bolj podrobno predstavljamo štiri preostale finaliste: Marg inženiring z orodjem sodobne poslovne aplikacije v oblaku BCSocial, Strešnike Jezeršek, ATech elektroniko in Gem motors:

Marg inženiring – orodje sodobne poslovne aplikacije v oblaku BCSocial

V Marg inženiringu z Brezovice pri Ljubljani, ki ga uspešno vodi direktor Boštjan Bregar, so razvili sodobno poslovno aplikacijo v oblaku, imenovano BCSocial, ki je izjemnega pomena za poslovno učinkovitost, saj poveča samo produktivnost zaposlenih in obenem omogoča vodenje podjetja na daljavo.

Gre za združevanje koncepta, ki ga v sebi nosijo družabna omrežja in zmogljivega sistema za upravljanje dokumentov. Zaposleni s pomočjo orodja BCSocial lahko na povsem preprost način dostopajo do informacij, ki jih ima podjetje v sistemih, kot so CRM, ERP in ostali.

Gem motors – inovativni elektromotor kot ekonomična rešitev za električna vozila

Inovator in direktor Gem motors, Simon Mandelj, je razvil inovativni elektromotor, ki je s krmilnikom vgrajen v kolo in se ponaša z visokim navorom, veliko stopnjo moči in do 15 odstotkov večjim izkoristkom od elektromotorjev, ki so trenutno dostopni na tržišču.

Slednji tako vsekakor predstavlja ekonomično rešitev na področju električnih vozil. Primeren je za uporabo pri motociklih ter električnih skuterjih in vozilih.

ATech – elektromehanska pametna naprava za kaminske peči Florian

Podjetje ATech je razvilo inovativno pametno elektromehansko napravo za kaminske peči.

Florian bo tako poskrbel za do 20 odstotkov izboljšano učinkovitost kaminskih peči na drva, saj bo kontinuirano pripiral loputo, s čimer se bo upočasnilo gorenje, s samim zagonom ventilatorja pa bo gorenje pospešil. Tako boste ob enaki količini goriva ostali ogreti daljše časovno obdobje.

Strešniki Jezeršek – za manjšo onesnaženost zraka

Strešniki Jezeršek so premazani s posebnim premazom iz nanodelcev titanovega dioksida, ki onesnažene delce iz zraka s fotokatalizo razgrajuje v ogljikov dioksid in vodo.

Posledice so zmanjšana stopnja onesnaženosti zraka in smoga ter stanje zakisanosti. Po izsledkih raziskav bi namreč sama vgradnja strešnikov na hiše in tlakovcev na parkirišča lahko odstranila tolikšno stopnjo dušikovega oksida, kot ga ob povprečni uporabi proizvedeta dva oseba avtomobila.

Preberite si predstavitve ostalih finalistov:

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje