Pregled tehnološkega dogajanja

V preteklem tednu so si pozornost zaslužili Trendrr z uvedbo brezplačnega API sledenja, Yahoojeva direktorica Carol Bartz, ki je kljub boleznim dosegala odlične delovne rezultate in novi Zune HD medijski predvajalniki.
Pregled tehnološkega dogajanja

Carol Bartz, ena izmed vodilnih pri podjetju Yahoo je dokazala, da lahko prenese marsikaj. Premagala je raka in prestala zamenjavo kolena, medtem pa je dosegala tudi odlične delovne rezultate.

Trendrr, ki omogoča sledenje dogajanja na socialnih mrežah, med svojo brezplačno ponudbo dodaja dvosmerni API vmesnik in namerava avtomatizirati spremljanje poročil o dogajanju.

Tumblr je uvedel novo funkcijo, ki ob pregledovanju brezplačnih blogov s klikom na povezavo prikaže naključno izbrani blog. Problem je le, da je aplikacija na las podobna StumbleUpon-ovi.

Ne preveč dobre novice prihajajo tudi od podjetja Cisco, kjer za prvo četrtletje napovedujejo za okoli petnajst odstotkov nižje prihodke in padec delnic.

Spomnimo se tudi, da je pred dvanajstimi leti Microsoft investiral 150 milijonov dolarjev v Apple, ki je na svojih računalnikih najprej uporabljal brskalnik Internet Explorer. Izkazalo se je, da je zaradi počasnega delovanja brskalnik za Macove računalnike neprimeren, zato so na Applu raje razvili svoj brskalnik Safari.

Nazadnje pa se splača omeniti tudi nove Zunove HD medijske predvajalnike, ki poleg odličnega dizajna ponujajo tudi uporaben brskalnik.

 

Vir: VentureBeat

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje