Pregled tehnološkega dogajanja

Tokrat si preberite kaj se dogaja s Facebookom, tveganimi kapitalisti, iPhoneom in drugimi.
Pregled tehnološkega dogajanja

Tehnologija ves čas napreduje.

Proti Facebooku je bila zaradi klik prevar, ki se v zadnjem času pojavljajo na omrežju, vložena tožba.

Po podatkih Silicon Valley Venture Capitalist Indexa, ki meri zadovoljstvo tveganih kapitalistov, se med njih počasi vrača optimizem.

Z Googlovo aplikacijo Google Maps je sedaj mogoče ugotoviti kje se nahaja vaš računalnik.

Tehnološko napreduje tudi Apple, saj njihovi najnovejši patenti razkrivajo, da se bo morda naslednja generacija iPhoneov ponašala z aplikacijami kot so prepoznava obraza in predmetov ter spreminjanje glasu.

Ameriški časopis New York Times razmišlja o tem, da bi za mesečni dostop do svoje spletne strani zaračunal pet dolarjev.

V podjetju News Corp. so se odločili, da bodo do konca recesije bolj preudarni z denarjem.

Za varčevanje so se odločili tudi v video-chat podjetju TokBox, kjer so odpustili polovico svojih inženirjev.

Problemov s sredstvi pa nima kitajski oblikovalec pametnih telefonov Borgs, ki je od Norwesta pridobil sredstva v višini 17.4 milijona dolarjev.

Dobro gre tudi podjetju Gawker, kjer so opazili 35 odstotni porast prihodkov iz oglaševanja in se zato odločili, da nagradijo pisce blogov z največ ogledi.

 

Vir: VentureBeat

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje