Pregled tehnološkega dogajanja

Avtor — 17.08.2009
Apple nas bo kmalu razveselil z novim tabličnim računalnikom, industrija video iger kljub dobrim rezultatom v recesiji že peti mesec zapored doživlja upad, pojavljajo pa se tudi predvidevanja o milnem mehurčku na področju mikrofinanciranja.
Pregled tehnološkega dogajanja

Tehnologija nas spremlja na vsakem koraku.

Na trg prihaja novi Applov tablični računalnik, ki se bo ponašal z 10- palčnim zaslonom in obliko večjega iPhona. Na voljo bo najverjetneje v prihodnjem letu z ali brez spletne kamere in po ceni od 700 do 900 dolarjev.

Industrija video iger je v ZDA po petih mesecih še vedno v težavah, njeni dohodki pa so v primerjavi z enakim časovnim obdobjem lani nižji za 14 odstotkov.

Microsoft zapušča oglaševalski direktor Brian McAndrews, ki se bo preizkusil kot direktor na čelu družbe tveganega kapitala Madrona.

Intel se je pri oblikovanju virtualnih oblačil in modnih dodatkov zaradi njihovih kompleknejših oblik odločil za sodelovanje s Fashion Research Institute.

Poročajo pa tudi o morebitnem mehurčku na področju mikrofinanc, ki se v imenu boja proti revščini ukvarja s posojanjem manjših vsot revnim. Ker se je področje izkazalo za dobičkonosno privlači vse več investitorjev, ki redke kredibilne posojilojemalce bombardirajo s posojili, ki jih morda nikoli ne bodo mogli odplačati.

 

Vir: VentureBeat

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje