Pregled tehnološkega dogajanja

Tokrat poročamo o 200 milijonski odškodnini, ki jo je v tožbi zaradi uporabe njegove tehnologije dobil TiVo, uporabi platforme, ki bi približala delovanje vlade državljanom in spletni aplikaciji, ki vam pove kdaj so vaši priljubljeni glasbeniki na turneji.
Pregled tehnološkega dogajanja

TiVo zaščitil svojo tehnologijo. (Vir: touchpodium.com)

TiVo je dobil odškodnino v višini 200 milijonov dolarjev, saj je zmagal v tožbi proti podjetjema Dish Network in EchoStar, v kateri je zaradi uporabe njegove tehnologije, ki omogoča zaustavitev in previjanje živega televizijskega programa, zahteval eno milijardo dolarjev odškodnine.

Znani pisec in inovator Tim O’Reilley predlaga naj vlade svoje delovanje približajo uporabnikom z uporabo spletnih platform, ki bi bile podobne Facebooku in bi omogočale boljšo interakcijo z državljani.

S pomočjo aplikacije iConcertCal lahko za okoli tri dolarje hitro in preprosto ugotovite kateri izmed vaših priljubljenih izvajalcev na iTunes so trenutno na koncertnih turnejah.

Amazon pa obljublja, da bo uporabnikom povrnil kopije knjig, ki so bile v preteklem mesecu avtomatično izbrisane iz njihovih elektronskih bralnikov, saj podjetje ni imelo dovoljenja za njihovo prodajo.

 

Vir: VentureBeat

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje