Prehlad v pisarni

Verjetno je vaši pisarni že razsajal prehlad, zato vam priporočamo, da s pomočjo prilagojene prehrane preprečite ponovni izbruh smrkanja in kašljanja. Poleg tega pa nikar ne pozabite na redno umivanje rok in na vsako pisalno mizo namestite gel za razkuževanje rok.
Prehlad v pisarni

Prehlad v pisarni (Vir slike: sxc.hu)

V zimskem času se pogosto zgodi, da kihanje in smrkanje zajame celotne pisarniške prostore. Zaščitite sebe in svoje zaposlene tako, da prilagodite prehrano.

Priporočamo vam čim večji vnos super živil, ki pa niso zgolj pregrešno draga prehranska dopolnila in suho sadje, za katerega še nikoli niste slišali in ga ne znate izgovoriti. V skupino super živil spadajo tudi povsem vsakdanja živila.

Hladilnik zato napolnite z naslednjimi petimi živili:

1. Losos

Losos je mastna riba, ki ima veliko omega – 3 maščob in proteinov, ki bodo okrepili vaš imunski sistem.

2. Grški jogurt

Ni vam potrebno obiskati velikega trgovskega centra, kjer imajo veliko izbiro različnih jogurtov, grškega namreč lahko nadomestite tudi z navadnim polnomastnim jogurtom. Jogurt z veliko vsebnostjo maščob je namreč zakladnica probiotikov, zdrave bakterije v njem pa okrepijo vaš imunski sistem, saj napadajo tiste, ki niso zdrave.

3. Jajca

Jajca vsebujejo veliko proteinov. Ti so ključni za gradnjo mišične mase, ki vaše telo varuje. Jajca vsebujejo tudi veliko vitaminov in mineralov, kot sta B6 in B12, ki krepita imunski sistem.

4. Oreščki

Oreščki so prava zakladnica selena in cinka – dveh mineralov, ki sta ključnega pomena za zdrav imunski sistem.

5. Paprika in temnozelena listnata zelenjava

Kadar želite povečati vnos vitamina C, verjetno posežete po citrusih, vendar imajo paprike in temnozelena listnata zelenjava veliko večjo vsebnost tega vitamina. V kolikor se sprašujete, kaj spada pod temnozeleno listnato zelenjavo, naj vam pomagamo: špinača, blitva, ohrovt, radič, brstični ohrovt in brokoli.

Drži, da vas vitamin C ne bo obvaroval pred prehladom, vendar vam bo dal moč, da prehlad prebolite v kar najkrajšem možnem času.

Zelenjavo si, v kolikor se le da, postrezite surovo.

Sedaj pa hitro v trgovino in presenetite svoje zaposlene s polnim hladilnikom jogurta in polno omaro oreščkov. Losos, jajca in zelenjavo pa en dan v tednu postrezite za malico.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje