Prehlad v pisarni

Verjetno je vaši pisarni že razsajal prehlad, zato vam priporočamo, da s pomočjo prilagojene prehrane preprečite ponovni izbruh smrkanja in kašljanja. Poleg tega pa nikar ne pozabite na redno umivanje rok in na vsako pisalno mizo namestite gel za razkuževanje rok.
Prehlad v pisarni

Prehlad v pisarni (Vir slike: sxc.hu)

V zimskem času se pogosto zgodi, da kihanje in smrkanje zajame celotne pisarniške prostore. Zaščitite sebe in svoje zaposlene tako, da prilagodite prehrano.

Priporočamo vam čim večji vnos super živil, ki pa niso zgolj pregrešno draga prehranska dopolnila in suho sadje, za katerega še nikoli niste slišali in ga ne znate izgovoriti. V skupino super živil spadajo tudi povsem vsakdanja živila.

Hladilnik zato napolnite z naslednjimi petimi živili:

1. Losos

Losos je mastna riba, ki ima veliko omega – 3 maščob in proteinov, ki bodo okrepili vaš imunski sistem.

2. Grški jogurt

Ni vam potrebno obiskati velikega trgovskega centra, kjer imajo veliko izbiro različnih jogurtov, grškega namreč lahko nadomestite tudi z navadnim polnomastnim jogurtom. Jogurt z veliko vsebnostjo maščob je namreč zakladnica probiotikov, zdrave bakterije v njem pa okrepijo vaš imunski sistem, saj napadajo tiste, ki niso zdrave.

3. Jajca

Jajca vsebujejo veliko proteinov. Ti so ključni za gradnjo mišične mase, ki vaše telo varuje. Jajca vsebujejo tudi veliko vitaminov in mineralov, kot sta B6 in B12, ki krepita imunski sistem.

4. Oreščki

Oreščki so prava zakladnica selena in cinka – dveh mineralov, ki sta ključnega pomena za zdrav imunski sistem.

5. Paprika in temnozelena listnata zelenjava

Kadar želite povečati vnos vitamina C, verjetno posežete po citrusih, vendar imajo paprike in temnozelena listnata zelenjava veliko večjo vsebnost tega vitamina. V kolikor se sprašujete, kaj spada pod temnozeleno listnato zelenjavo, naj vam pomagamo: špinača, blitva, ohrovt, radič, brstični ohrovt in brokoli.

Drži, da vas vitamin C ne bo obvaroval pred prehladom, vendar vam bo dal moč, da prehlad prebolite v kar najkrajšem možnem času.

Zelenjavo si, v kolikor se le da, postrezite surovo.

Sedaj pa hitro v trgovino in presenetite svoje zaposlene s polnim hladilnikom jogurta in polno omaro oreščkov. Losos, jajca in zelenjavo pa en dan v tednu postrezite za malico.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje