Prehlad v pisarni

Verjetno je vaši pisarni že razsajal prehlad, zato vam priporočamo, da s pomočjo prilagojene prehrane preprečite ponovni izbruh smrkanja in kašljanja. Poleg tega pa nikar ne pozabite na redno umivanje rok in na vsako pisalno mizo namestite gel za razkuževanje rok.
Prehlad v pisarni

Prehlad v pisarni (Vir slike: sxc.hu)

V zimskem času se pogosto zgodi, da kihanje in smrkanje zajame celotne pisarniške prostore. Zaščitite sebe in svoje zaposlene tako, da prilagodite prehrano.

Priporočamo vam čim večji vnos super živil, ki pa niso zgolj pregrešno draga prehranska dopolnila in suho sadje, za katerega še nikoli niste slišali in ga ne znate izgovoriti. V skupino super živil spadajo tudi povsem vsakdanja živila.

Hladilnik zato napolnite z naslednjimi petimi živili:

1. Losos

Losos je mastna riba, ki ima veliko omega – 3 maščob in proteinov, ki bodo okrepili vaš imunski sistem.

2. Grški jogurt

Ni vam potrebno obiskati velikega trgovskega centra, kjer imajo veliko izbiro različnih jogurtov, grškega namreč lahko nadomestite tudi z navadnim polnomastnim jogurtom. Jogurt z veliko vsebnostjo maščob je namreč zakladnica probiotikov, zdrave bakterije v njem pa okrepijo vaš imunski sistem, saj napadajo tiste, ki niso zdrave.

3. Jajca

Jajca vsebujejo veliko proteinov. Ti so ključni za gradnjo mišične mase, ki vaše telo varuje. Jajca vsebujejo tudi veliko vitaminov in mineralov, kot sta B6 in B12, ki krepita imunski sistem.

4. Oreščki

Oreščki so prava zakladnica selena in cinka – dveh mineralov, ki sta ključnega pomena za zdrav imunski sistem.

5. Paprika in temnozelena listnata zelenjava

Kadar želite povečati vnos vitamina C, verjetno posežete po citrusih, vendar imajo paprike in temnozelena listnata zelenjava veliko večjo vsebnost tega vitamina. V kolikor se sprašujete, kaj spada pod temnozeleno listnato zelenjavo, naj vam pomagamo: špinača, blitva, ohrovt, radič, brstični ohrovt in brokoli.

Drži, da vas vitamin C ne bo obvaroval pred prehladom, vendar vam bo dal moč, da prehlad prebolite v kar najkrajšem možnem času.

Zelenjavo si, v kolikor se le da, postrezite surovo.

Sedaj pa hitro v trgovino in presenetite svoje zaposlene s polnim hladilnikom jogurta in polno omaro oreščkov. Losos, jajca in zelenjavo pa en dan v tednu postrezite za malico.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,