Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

Avtor — 16.06.2011
V nadaljevanju si preberite nekaj predlogov, kako prekoračiti mentalne ovire, ki vam preprečujejo ustanoviti lastno podjetje. Veliko ljudi sanja o tem, da bi imeli svoje podjetje, vendar jih le peščica te sanje uresniči. Je tudi vas strah skočiti v podjetniške vode?
Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode (slika: sxc.hu).

Predstavljamo vam nekaj zmot, ki so posledica neracionalnega strahu in vas ovirajo pri vaši podjetniški karieri.

Ko najdem pravi posel, bom uspel

Ta zmota temelji na tem, da je uspeh podjetnika odvisen od njegovega proizvoda ali storitve in ne od podjetnika samega. Pri poslu so pomembne izkušnje, trdo delo in znanja ter šele nato proizvodi in storitve. V kolikor boste iskali popoln posel, ga morda nikoli ne boste našli.

Samozaposlitev je nepredvidljiva

Skoraj vsak si želi varno in stabilno službo, podjetniki pa kratkoročno nestabilnost vzamejo v zakup za kasnejšo uspešno kariero.

Bojim se neznanega

Nihče ni navdušen nad nepredvidljivo prihodnostjo, vendar jo podjetniki sprejmejo, saj verjamejo, da bo v bližnji prihodnosti njihov posel postal stabilen in varen.

Poslovni poraz me bo uničil

Noben podjetnik ne mara neuspeha, vendar se malokdo izpostavlja takšnim tveganjem, ki bi lahko pokončali njegov posel. Ne smete pričakovati, da vam ne bo uspelo, v kolikor pa se vam to pripeti, boste preživeli.

Sedaj ni pravi čas za ustanovitev podjetja

Čas ni razdeljen na dva pola: pravi čas in napačni čas. Kot pravi podjetnik boste vi tisti, ki boste določili pravi čas za zagon podjetja in ne razmere v gospodarstvu.

Zaključujemo z odlično mislijo podjetnika: „Začnite delati to, kar je nujno potrebno. Nato delajte to, kar je mogoče. Kmalu boste ugotovili, da delate nemogoče.”

Vir: entrepreneur.com.

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje