Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

V nadaljevanju si preberite nekaj predlogov, kako prekoračiti mentalne ovire, ki vam preprečujejo ustanoviti lastno podjetje. Veliko ljudi sanja o tem, da bi imeli svoje podjetje, vendar jih le peščica te sanje uresniči. Je tudi vas strah skočiti v podjetniške vode?
Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode (slika: sxc.hu).

Predstavljamo vam nekaj zmot, ki so posledica neracionalnega strahu in vas ovirajo pri vaši podjetniški karieri.

Ko najdem pravi posel, bom uspel

Ta zmota temelji na tem, da je uspeh podjetnika odvisen od njegovega proizvoda ali storitve in ne od podjetnika samega. Pri poslu so pomembne izkušnje, trdo delo in znanja ter šele nato proizvodi in storitve. V kolikor boste iskali popoln posel, ga morda nikoli ne boste našli.

Samozaposlitev je nepredvidljiva

Skoraj vsak si želi varno in stabilno službo, podjetniki pa kratkoročno nestabilnost vzamejo v zakup za kasnejšo uspešno kariero.

Bojim se neznanega

Nihče ni navdušen nad nepredvidljivo prihodnostjo, vendar jo podjetniki sprejmejo, saj verjamejo, da bo v bližnji prihodnosti njihov posel postal stabilen in varen.

Poslovni poraz me bo uničil

Noben podjetnik ne mara neuspeha, vendar se malokdo izpostavlja takšnim tveganjem, ki bi lahko pokončali njegov posel. Ne smete pričakovati, da vam ne bo uspelo, v kolikor pa se vam to pripeti, boste preživeli.

Sedaj ni pravi čas za ustanovitev podjetja

Čas ni razdeljen na dva pola: pravi čas in napačni čas. Kot pravi podjetnik boste vi tisti, ki boste določili pravi čas za zagon podjetja in ne razmere v gospodarstvu.

Zaključujemo z odlično mislijo podjetnika: „Začnite delati to, kar je nujno potrebno. Nato delajte to, kar je mogoče. Kmalu boste ugotovili, da delate nemogoče.”

Vir: entrepreneur.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje