Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

V nadaljevanju si preberite nekaj predlogov, kako prekoračiti mentalne ovire, ki vam preprečujejo ustanoviti lastno podjetje. Veliko ljudi sanja o tem, da bi imeli svoje podjetje, vendar jih le peščica te sanje uresniči. Je tudi vas strah skočiti v podjetniške vode?
Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode (slika: sxc.hu).

Predstavljamo vam nekaj zmot, ki so posledica neracionalnega strahu in vas ovirajo pri vaši podjetniški karieri.

Ko najdem pravi posel, bom uspel

Ta zmota temelji na tem, da je uspeh podjetnika odvisen od njegovega proizvoda ali storitve in ne od podjetnika samega. Pri poslu so pomembne izkušnje, trdo delo in znanja ter šele nato proizvodi in storitve. V kolikor boste iskali popoln posel, ga morda nikoli ne boste našli.

Samozaposlitev je nepredvidljiva

Skoraj vsak si želi varno in stabilno službo, podjetniki pa kratkoročno nestabilnost vzamejo v zakup za kasnejšo uspešno kariero.

Bojim se neznanega

Nihče ni navdušen nad nepredvidljivo prihodnostjo, vendar jo podjetniki sprejmejo, saj verjamejo, da bo v bližnji prihodnosti njihov posel postal stabilen in varen.

Poslovni poraz me bo uničil

Noben podjetnik ne mara neuspeha, vendar se malokdo izpostavlja takšnim tveganjem, ki bi lahko pokončali njegov posel. Ne smete pričakovati, da vam ne bo uspelo, v kolikor pa se vam to pripeti, boste preživeli.

Sedaj ni pravi čas za ustanovitev podjetja

Čas ni razdeljen na dva pola: pravi čas in napačni čas. Kot pravi podjetnik boste vi tisti, ki boste določili pravi čas za zagon podjetja in ne razmere v gospodarstvu.

Zaključujemo z odlično mislijo podjetnika: „Začnite delati to, kar je nujno potrebno. Nato delajte to, kar je mogoče. Kmalu boste ugotovili, da delate nemogoče.”

Vir: entrepreneur.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje