Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

V nadaljevanju si preberite nekaj predlogov, kako prekoračiti mentalne ovire, ki vam preprečujejo ustanoviti lastno podjetje. Veliko ljudi sanja o tem, da bi imeli svoje podjetje, vendar jih le peščica te sanje uresniči. Je tudi vas strah skočiti v podjetniške vode?
Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode

Premagajte strahove in se podajte v podjetniške vode (slika: sxc.hu).

Predstavljamo vam nekaj zmot, ki so posledica neracionalnega strahu in vas ovirajo pri vaši podjetniški karieri.

Ko najdem pravi posel, bom uspel

Ta zmota temelji na tem, da je uspeh podjetnika odvisen od njegovega proizvoda ali storitve in ne od podjetnika samega. Pri poslu so pomembne izkušnje, trdo delo in znanja ter šele nato proizvodi in storitve. V kolikor boste iskali popoln posel, ga morda nikoli ne boste našli.

Samozaposlitev je nepredvidljiva

Skoraj vsak si želi varno in stabilno službo, podjetniki pa kratkoročno nestabilnost vzamejo v zakup za kasnejšo uspešno kariero.

Bojim se neznanega

Nihče ni navdušen nad nepredvidljivo prihodnostjo, vendar jo podjetniki sprejmejo, saj verjamejo, da bo v bližnji prihodnosti njihov posel postal stabilen in varen.

Poslovni poraz me bo uničil

Noben podjetnik ne mara neuspeha, vendar se malokdo izpostavlja takšnim tveganjem, ki bi lahko pokončali njegov posel. Ne smete pričakovati, da vam ne bo uspelo, v kolikor pa se vam to pripeti, boste preživeli.

Sedaj ni pravi čas za ustanovitev podjetja

Čas ni razdeljen na dva pola: pravi čas in napačni čas. Kot pravi podjetnik boste vi tisti, ki boste določili pravi čas za zagon podjetja in ne razmere v gospodarstvu.

Zaključujemo z odlično mislijo podjetnika: „Začnite delati to, kar je nujno potrebno. Nato delajte to, kar je mogoče. Kmalu boste ugotovili, da delate nemogoče.”

Vir: entrepreneur.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje