Prenehajte s skrivanjem svojih poslovnih idej

Marsikdo se ukvarja z vprašanjem »Kako naj obvarujem svojo poslovno idejo?«, saj med podjetniki velja mišljenje, da je treba idejo obvarovati, preden jo nekdo ukrade. To mišljenje pa ni pravilno in ga lahko označimo celo za nevarno.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam štiri razloge, zakaj je takšno mišljenje nevarno.

Vaša poslovna ideja verjetno že obstaja

Zelo malo je čisto novih poslovnih idej. Večina predstavlja zgolj izboljšanje neke že obstoječe ideje.

Imejte v mislih, da se je, v kolikor ste se nečesa domislili, verjetno prav iste stvari domislil že nekdo drug. Kar bo ločilo vašo poslovno idejo od drugih, ste vi: vaš pristop, tehnologija in sredstva, ki jih boste uporabili.

Biti prvi je lahko zelo težko

V kolikor si lastite čisto novo poslovno idejo, vam to lahko predstavlja težavo, saj biti prvi pomeni, da morate stranke izobraziti, kar predstavlja velik finančni zalogaj.

Velik problem je dobiti pozornost strank, problem pa je še večji, če morate stranke najprej seznaniti s tem, zakaj nov proizvod ali storitev sploh potrebujejo.

Prava vrednost ni v poslovni ideji

Pred 30 leti je že sama poslovna ideja imela svojo težo. Danes ni več tako, saj je na trgu ogromno idej, ki same po sebi niso vredne nič.

Vedno lahko najdemo neumne poslovne ideje, ki so uspele in dobre, in tiste, ki niso. Pomembna je izvedba – ne glede na to, kako zanimiva je ideja, pravo vrednost predstavlja izvedba.

Debate o poslovni ideji to naredijo boljšo

V kolikor boste skrivali poslovno idejo v prepričanju, da je odlična, se vam lahko pripeti, da boste prišli na trg in ugotovili, da je grozna.

Zato delite svojo idejo z ljudmi in o njej debatirajte. Na tak način boste dobili nujno potrebne povratne informacije, s pomočjo katerih boste lahko idejo izboljšali.

Vir: boss.blogs.nytimes.com

 

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje