Prenehajte s skrivanjem svojih poslovnih idej

Marsikdo se ukvarja z vprašanjem »Kako naj obvarujem svojo poslovno idejo?«, saj med podjetniki velja mišljenje, da je treba idejo obvarovati, preden jo nekdo ukrade. To mišljenje pa ni pravilno in ga lahko označimo celo za nevarno.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam štiri razloge, zakaj je takšno mišljenje nevarno.

Vaša poslovna ideja verjetno že obstaja

Zelo malo je čisto novih poslovnih idej. Večina predstavlja zgolj izboljšanje neke že obstoječe ideje.

Imejte v mislih, da se je, v kolikor ste se nečesa domislili, verjetno prav iste stvari domislil že nekdo drug. Kar bo ločilo vašo poslovno idejo od drugih, ste vi: vaš pristop, tehnologija in sredstva, ki jih boste uporabili.

Biti prvi je lahko zelo težko

V kolikor si lastite čisto novo poslovno idejo, vam to lahko predstavlja težavo, saj biti prvi pomeni, da morate stranke izobraziti, kar predstavlja velik finančni zalogaj.

Velik problem je dobiti pozornost strank, problem pa je še večji, če morate stranke najprej seznaniti s tem, zakaj nov proizvod ali storitev sploh potrebujejo.

Prava vrednost ni v poslovni ideji

Pred 30 leti je že sama poslovna ideja imela svojo težo. Danes ni več tako, saj je na trgu ogromno idej, ki same po sebi niso vredne nič.

Vedno lahko najdemo neumne poslovne ideje, ki so uspele in dobre, in tiste, ki niso. Pomembna je izvedba – ne glede na to, kako zanimiva je ideja, pravo vrednost predstavlja izvedba.

Debate o poslovni ideji to naredijo boljšo

V kolikor boste skrivali poslovno idejo v prepričanju, da je odlična, se vam lahko pripeti, da boste prišli na trg in ugotovili, da je grozna.

Zato delite svojo idejo z ljudmi in o njej debatirajte. Na tak način boste dobili nujno potrebne povratne informacije, s pomočjo katerih boste lahko idejo izboljšali.

Vir: boss.blogs.nytimes.com

 

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje