Prenehajte s skrivanjem svojih poslovnih idej

Marsikdo se ukvarja z vprašanjem »Kako naj obvarujem svojo poslovno idejo?«, saj med podjetniki velja mišljenje, da je treba idejo obvarovati, preden jo nekdo ukrade. To mišljenje pa ni pravilno in ga lahko označimo celo za nevarno.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam štiri razloge, zakaj je takšno mišljenje nevarno.

Vaša poslovna ideja verjetno že obstaja

Zelo malo je čisto novih poslovnih idej. Večina predstavlja zgolj izboljšanje neke že obstoječe ideje.

Imejte v mislih, da se je, v kolikor ste se nečesa domislili, verjetno prav iste stvari domislil že nekdo drug. Kar bo ločilo vašo poslovno idejo od drugih, ste vi: vaš pristop, tehnologija in sredstva, ki jih boste uporabili.

Biti prvi je lahko zelo težko

V kolikor si lastite čisto novo poslovno idejo, vam to lahko predstavlja težavo, saj biti prvi pomeni, da morate stranke izobraziti, kar predstavlja velik finančni zalogaj.

Velik problem je dobiti pozornost strank, problem pa je še večji, če morate stranke najprej seznaniti s tem, zakaj nov proizvod ali storitev sploh potrebujejo.

Prava vrednost ni v poslovni ideji

Pred 30 leti je že sama poslovna ideja imela svojo težo. Danes ni več tako, saj je na trgu ogromno idej, ki same po sebi niso vredne nič.

Vedno lahko najdemo neumne poslovne ideje, ki so uspele in dobre, in tiste, ki niso. Pomembna je izvedba – ne glede na to, kako zanimiva je ideja, pravo vrednost predstavlja izvedba.

Debate o poslovni ideji to naredijo boljšo

V kolikor boste skrivali poslovno idejo v prepričanju, da je odlična, se vam lahko pripeti, da boste prišli na trg in ugotovili, da je grozna.

Zato delite svojo idejo z ljudmi in o njej debatirajte. Na tak način boste dobili nujno potrebne povratne informacije, s pomočjo katerih boste lahko idejo izboljšali.

Vir: boss.blogs.nytimes.com

 

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje