Prepoznajte legitimne poštne naslove

Avtor Nejc Krumpačnik — 16.07.2009
Komentiraj!
Gmail pospešeno dela na filtriranju nezaželene elektronske pošte. Svojim uporabnikom je ponudil možnost omogočiti posebno ikono za preverjanje pristnih elektronskih naslovov.
Prepoznajte legitimne poštne naslove

Gmail v boju proti spammerjem

Med zadnje pogruntavščine ekipe iz Gmailovih laboratorijev zagotovo spada nov sistem filtriranja uporabne elektronske pošte od nezaželene, ki deluje na preverjanju računov. Gmail je že lansko leto začel z omenjenim filtriranjem spama, ki se je dostavljal iz ponarejenih eBay in PayPal elektronskih naslovov ter je za vsako sporočilo zahteval potrditev od samega vira, da je email bil dejansko poslan iz pristnega računa.

Vse, kar se ni potrdilo, je bilo avtomatsko zavrnjeno. Veliko uporabnikov spletne pošte za omenjeno funkcijo ni vedelo ter jo posledično tudi ni uporabljalo, zaradi česar so se pri Gmailu odločili, da ustvarijo tudi ikono za preverjanje računov, da bi ljudje prepoznali legitimne poštne naslove. Do funkcije lahko dostopamo, če v meniju izberemo »nastavitve«, nato pa odpremo še zavihek »laboratoriji«. S tem se bo ob preverjenih sporočilih določenih pošiljateljev, ki jih pošiljatelji nezaželene vsiljene pošte poskušajo ponarediti, prikazala ikona ključa. Gmail upa in računa, da bo v prihodnosti lahko na svoj seznam dodal še več pošiljateljev in naredil ikono ključa splošno prepoznano in uporabljano.

 

Vir: TechCrunch

 

Prijavi se na e-novice!