Preprosto orodje za iskanje elektronskih naslovov

Avtor — 28.09.2016
Storitve, kot je LinkedIn, so odlična priložnost za povezovanje s potencialnimi partnerji, strankami in delodajalci. Če raje komunicirate prek elektronske pošte, pa ste verjetno že naleteli na težave pri iskanju elektronskih naslovov. Sedaj je na voljo preprosta rešitev.
Preprosto orodje za iskanje elektronskih naslovov

Če porabite veliko časa za iskanje elektronskih naslovov, preizkusite orodje GetEmail.io. (Vir slike: Pixabay)

Če ste kdaj zapravili veliko časa za iskanje elektronskega naslova neke osebe na LinkedInu, spletni strani podjetja, njenem profilu na Twitterju in drugje na spletu, je nova storitev GetEmail.io kot nalašč za vas. Tudi programerja Gabriel Cian in Nicolas Bahout sta se soočila s tem problemom, zato sta se odločila, da bosta sebi in vsem drugim olajšala iskanje elektronskih naslovov.

Orodje za iskanje elektronskih naslovov na internetu

Namen orodja je preprost: pomaga vam najti elektronske naslove ljudi na svetovnem spletu. Za iskanje informacij in vzorcev uporablja kombinacijo algoritmov za analizo masovnih podatkov in umetne inteligence. Veliko podjetij na primer uporablja enako formulo za dodeljevanje elektronskih naslovov svojim zaposlenim. Če imajo tako vsi zaposleni v podjetju elektronski naslov sestavljen iz prve črke svojega imena in celotnega priimka, ki jima sledi ime podjetja, je pravzaprav preprosto najti elektronski naslov kateregakoli zaposlenega.

Ta strategija seveda ne deluje stoodstotno. Če podjetje ali posamezniki nočejo razkriti svojih elektronskih naslovov ali če na internetu ne delijo veliko informacij o sebi, storitev GetEmail.io verjetno ne bo našla naslova, ki ga iščete. Če pa je neka oseba objavila svoj elektronski naslov ali druge kontaktne informacije nekje na internetu, boste s pomočjo storitve te podatke našli hitreje, kot če bi jih sami iskali prek priljubljenih iskalnikov.

Po besedah soustanovitelja podjetja Ciana ljudje za iskanje posameznega elektronskega naslova porabimo v povprečju pet minut. Če moramo na dan poiskati 20 elektronskih naslovov, lahko tako s pomočjo storitve GetEmail.io prihranimo celo do 30 ur na mesec.

Ustanovitelja podjetja pravita, da je orodje, ki trenutno opravlja iskanja v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Franciji in Nemčiji, uspešno v približno 70 odstotkih iskanj.

Orodje lahko uporabljate na več načinov. Najpopularnejši je vtičnik za brskalnik Chrome, ki vam omogoča, da na kateremkoli LinkedIn profilu, ki ga obiščete, s pritiskom na zeleni gumb »get email« najdete elektronski naslov tiste osebe. Prav tako lahko ročno vnesete ime in priimek osebe ter ime podjetja v iskalnik na spletni strani GetEmail.io, storitev pa ponuja tudi možnost uvoza Excelovega dokumenta, če želite najti kontaktne informacije več oseb naenkrat.

Orodje GetEmail.io je tako lahko uporabno za podjetnike, tržnike in vse ostale, ki porabite veliko časa za iskanje elektronskih naslovov na svetovnem spletu. Orodje je na voljo brezplačno za iskanje do 50 elektronskih naslovov mesečno, za naprednejše uporabnike pa so pripravili različne plačljive pakete.

Vir: Small Business Trends

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>