Prevelika pričakovanja lahko uničijo startup

Že leta med startup podjetniki velja znano pravilo: “Obljubljajte malo, ponudite veliko”, kar se je do sedaj izkazalo za odlično poslovno prakso. Toda v letu 2013 se marsikateri startupovec tega ni uspel držati. Poglejmo zakaj.
Prevelika pričakovanja lahko uničijo startup

Prevelika pričakovanja lahko uničijo startup (Vir slike: sxc.hu)

Leto 2013 je bilo prepredeno s startupi, od katerih je javnost pričakovala ogromno. A kot ugotavlja Ryan Holmes, izkušen podjetnik in znani pisec člankov o tehnoloških in poslovnih tematikah, so bila prav prevelika pričakovanja tista, ki so pripeljala do njihovega bridkega konca.

Študija, ki so jo izvedli pri poslovni šoli Harvard v letu 2012, je namreč pokazala, da kar 75 odstotkov vseh ameriških startupov, ki so prejeli investicijo tveganega kapitala, pridobljenega zneska investitorjem ne bo zmoglo vrniti. Nekateri izmed njih so bili zgolj žrtve prenasičenega trga, mnogi pa uspeha niso dosegli predvsem zaradi prevelikih pričakovanj javnosti. 

Holmes poudarja, da so prevelika pričakovanja lahko velik demotivator za mlado podjetje: podjetniški ekipi namreč prinašajo ogromno stresa in neprespanih noči! Hkrati pa lahko startupu prinesejo ogromno težav v primeru, da le-ta s svojo poslovno idejo ne uspe v prvem poskusu.

Dober prvi vtis je namreč bistven za uspešen obstanek startupa na trgu. Ne glede na to, da so neuspehi redno prisotni v svetu podjetništva, pa ob neuspehu, ki ga spremljajo prevelika pričakovanja širše javnosti, mlado podjetje izgubi vsakršno možnost za to, da bi v prihodnosti lahko prepričalo uporabnike in investitorje v to, da bi v prihodnosti in ob morebitnem novem začetku podprli njihovo idejo.

In kako se lahko podjetje reši takšnega problema? Bistveno je, meni Holmes, da startup ustvari izdelek, ki bo zasidran na trdnih temeljih. Šele takrat, ko boste imeli produkt, v katerega boste 100 odstotno zaupali, se lotite marketinga in promocije. Na ta način se bodo velika pričakovanja javnosti ustvarila šele takrat, ko jim boste že imeli kaj za ponuditi!

Vir: HootSuite

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje