Preverite pravo pozicijo strani na Googlu

Avtor — 23.07.2012
Na Googlu lahko dosežete do 90 % vaših potencialnih kupcev. Ti informacije večinoma najdejo na prvi strani rezultatov. Redkokdo zatava na drugo ali tretjo stran. Kako poskrbeti, da bo vaša spletna stran med prvimi, in pridobiti objektivne informacije o uvrstitvi?
Preverite pravo pozicijo strani na Googlu

Optimizacija vzame svoj čas. Korenita sprememba se pogosto pokaže šele čez nekaj mesecev.

Kako izboljšati pozicije na Googlu?

Izboljšanje pozicije med naravnimi (organskimi) rezultati dosežete z optimizacijo za iskalnike. Na srečo lahko veliko storite sami: pazite, da besedila vsebujejo ključne besede, pišete blog, objavljate povezave do strani na družbenih omrežjih. Za zahtevnejše ključne besede vam priskoči na pomoč strokovnjak.

Optimizacija vzame svoj čas. Korenita sprememba se pogosto pokaže šele čez nekaj mesecev.

Če bi radi svojo spletno stran že jutri videli na vrhu, izberite Google oglaševanje. Zakupite izbrane ključne besede in z oglasi prehitite organske rezultate, pa tudi svoje konkurente. Rezultati so vidni takoj, oglašujete lahko za neomejeno število ključnih besed, kampanja pa je povsem prilagodljiva in pod nadzorom.

Najpogostejša napaka pri preverjanju pozicij

Odločite se, da boste preverili pozicije svoje strani med naravnimi rezultati. Obiščete Google.si, vpišete ključne besede in preštejete, na katerem mestu se nahaja vaša spletna stran. Toda te pozicije so lahko zavajajoče. Vaš brskalnik in Google račun si namreč zapomnita zgodovino iskanja (razen, če imate shranjevanje zgodovine izključeno in niste vpisani v račun). Večkrat obiskane spletne strani, med katerimi je zagotovo tudi vaša, vam prikaže višje na Googlu. Vaši potencialni kupci pa vidijo povsem drugačne rezultate.

Kako najhitreje preverite prave pozicije?

MojaPozicija.si je storitev za preverjanje pozicij med naravnimi rezultati na Googlu. Vsak teden po e-pošti dobite poročilo za izbrane ključne besede, rezultati pa so objektivni. Tako prihranite čas in dobite prave smernice za optimizacijo strani.

In najboljša novica? Pri MojaPozicija.si vam je na voljo celo brezplačni paket.

Oznake: , ,