Pri izbiri poslovne strategije si pomagajte s platnom poslovnega modela

Platno poslovnega modela podjetnikom pomaga izrisati neke vrste zemljevid različnih poslovnih strategij in ugotoviti, zakaj nekatere od njih delujejo, druge pa ne. Gre torej za odlično iztočnico za mlade podjetnike, ki se s podjetništvom srečujejo prvič.
Pri izbiri poslovne strategije si pomagajte s platnom poslovnega modela

Pri izbiri poslovne strategije si pomagajte s platnom poslovnega modela (Vir slike: Pixabay.com)

Ko se podjetniku porodi poslovna ideja, za katero meni, da ima velik potencial, ponavadi sledijo naslednji koraki: preverjanje, ali obstajajo realne možnosti za uresničitev ideje, iskanje potencialnih kupcev v okviru analize trga ter seveda iskanje primernega poslovnega modela, ki bo podjetju omogočilo generiranje prihodkov. 

Zadnji korak je izjemno pomemben za uspeh prav vsakega podjetja. A ker so si podjetja, panoge in tržišča med seboj različna, enotnega recepta za izbiro pravega poslovnega modela ni. Kar se lahko v enem primeru izkaže za pravo izbiro, lahko v drugem primeru predstavlja veliko napako. 

Da se ne bi ušteli, si lahko pri izbiri poslovne strategije pomagate z nekaterimi pripomočki, kot je na primer tudi platno poslovnega modela (ang. Business Model Canvas). Tega je pred nekaj leti zasnoval Alex Osterwalder, ki je bil mnenja, da zapletena poslovna terminologija povzroča le zmedo in izgubo časa. Odločil se je, da zasnuje poenostavljen in standardiziran jezik za opisovanje poslovnega modela.

Izdelajte poslovni model na MP šoli >>

V spodnjem videu si oglejte, na kakšen način si lahko pomagate s platnom poslovnega modela:

YouTube

Ash Maurya mladim podjetnikom svetuje, da si najprej zastavijo nekaj vprašanj in na podlagi odgovorov nanje lažje določijo, kateri poslovni model bo njihovemu podjetju najbolj koristil >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje