Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Priprava kampanje, ki se bo predstavila na eni od platform za množično finaciranje, zahteva tudi iskanje potencialnih podpornikov. Čeprav ZDA v splošnem še vedno prednjačijo po številu podpornikov, pa je dobro vedeti, da se nekateri trgi oziroma države vse bolj prebujajo.
Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Med temi je tudi Izrael. Liran Erez, izraelski specialist za množično financiranje in soustanovitelj podjetja Sparqly, ki ponuja kreativne rešitve startupom, ki želijo predstaviti svoj produkt na platformah za množično financiranje, je v zapisu na platformi Medium predstavil svoje ugotovitve.

Samo lani namenili več kot dva milijona dolarjev

Lastna raziskava in spremljanje dogajanja med njihovo lastno kampanjo RideAir, so pridobili kar nekaj zanimivih statistik o množičnem financiranju v Izraelu. Od lanskega marca je skoraj 12.800 različnih izraelskih podpornikov Kickstarter projektom namenilo več kot 2,1 milijona dolarjev.

Rusija v primerjavi z Izraelom precej zaostaja

Za primerjavo navede podatek za Rusijo: v državi, ki ima kar 18-krat več prebivalcev, je Kickstarter projekte podprlo okoli 15 tisoč različnih podpornikov, ki so zanimivim projektom namenili 3 milijone dolarjev.

Izrael ni le svet startupov

Da se Izrael vse bolj prebuja, so zaznali tudi pri IndieGoGo, ki je vse bolj prisoten v tej državi. »To je nadaljnji dokaz, da svet verjame, da Izrael ni le narod startupov, temveč tudi narod množičnega financiranja,« je prepričan.

Dodaja še, da so projekti, predstavljeni s strani izraelskih podjetnikov med najbolj uspešnimi projekti na Kickstarterju. Izpostavlja kampanji PowerUp, prvo, ki je presegla 1,2 milijona dolarjev, in Scio, ki je zbrala več kot 2 milijona dolarjev.

Izrael s svojimi platformami

V Izraelu je, kot kažejo podatki iz spletne strani Crowdmapped, kar nekaj platform za množično financiranje, med njimi BidOkee, iAngels, Mimoona in OurCrowd. Ravno slednja je izredno priljubljena platforma, njen izvršni direktor Jonathan Medved jo opisuje za največjo svetovno platformo za množično investiranje. Do začetka letošnjega leta je platforma zbrala okoli 100 milijonov dolarjev za 57 podjetij, tisti, ki so investirali, so dobili vsak svoj kos pogače.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje