Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Avtor — 04.09.2015
Priprava kampanje, ki se bo predstavila na eni od platform za množično finaciranje, zahteva tudi iskanje potencialnih podpornikov. Čeprav ZDA v splošnem še vedno prednjačijo po številu podpornikov, pa je dobro vedeti, da se nekateri trgi oziroma države vse bolj prebujajo.
Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Med temi je tudi Izrael. Liran Erez, izraelski specialist za množično financiranje in soustanovitelj podjetja Sparqly, ki ponuja kreativne rešitve startupom, ki želijo predstaviti svoj produkt na platformah za množično financiranje, je v zapisu na platformi Medium predstavil svoje ugotovitve.

Samo lani namenili več kot dva milijona dolarjev

Lastna raziskava in spremljanje dogajanja med njihovo lastno kampanjo RideAir, so pridobili kar nekaj zanimivih statistik o množičnem financiranju v Izraelu. Od lanskega marca je skoraj 12.800 različnih izraelskih podpornikov Kickstarter projektom namenilo več kot 2,1 milijona dolarjev.

Rusija v primerjavi z Izraelom precej zaostaja

Za primerjavo navede podatek za Rusijo: v državi, ki ima kar 18-krat več prebivalcev, je Kickstarter projekte podprlo okoli 15 tisoč različnih podpornikov, ki so zanimivim projektom namenili 3 milijone dolarjev.

Izrael ni le svet startupov

Da se Izrael vse bolj prebuja, so zaznali tudi pri IndieGoGo, ki je vse bolj prisoten v tej državi. »To je nadaljnji dokaz, da svet verjame, da Izrael ni le narod startupov, temveč tudi narod množičnega financiranja,« je prepričan.

Dodaja še, da so projekti, predstavljeni s strani izraelskih podjetnikov med najbolj uspešnimi projekti na Kickstarterju. Izpostavlja kampanji PowerUp, prvo, ki je presegla 1,2 milijona dolarjev, in Scio, ki je zbrala več kot 2 milijona dolarjev.

Izrael s svojimi platformami

V Izraelu je, kot kažejo podatki iz spletne strani Crowdmapped, kar nekaj platform za množično financiranje, med njimi BidOkee, iAngels, Mimoona in OurCrowd. Ravno slednja je izredno priljubljena platforma, njen izvršni direktor Jonathan Medved jo opisuje za največjo svetovno platformo za množično investiranje. Do začetka letošnjega leta je platforma zbrala okoli 100 milijonov dolarjev za 57 podjetij, tisti, ki so investirali, so dobili vsak svoj kos pogače.

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje