Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Priprava kampanje, ki se bo predstavila na eni od platform za množično finaciranje, zahteva tudi iskanje potencialnih podpornikov. Čeprav ZDA v splošnem še vedno prednjačijo po številu podpornikov, pa je dobro vedeti, da se nekateri trgi oziroma države vse bolj prebujajo.
Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Med temi je tudi Izrael. Liran Erez, izraelski specialist za množično financiranje in soustanovitelj podjetja Sparqly, ki ponuja kreativne rešitve startupom, ki želijo predstaviti svoj produkt na platformah za množično financiranje, je v zapisu na platformi Medium predstavil svoje ugotovitve.

Samo lani namenili več kot dva milijona dolarjev

Lastna raziskava in spremljanje dogajanja med njihovo lastno kampanjo RideAir, so pridobili kar nekaj zanimivih statistik o množičnem financiranju v Izraelu. Od lanskega marca je skoraj 12.800 različnih izraelskih podpornikov Kickstarter projektom namenilo več kot 2,1 milijona dolarjev.

Rusija v primerjavi z Izraelom precej zaostaja

Za primerjavo navede podatek za Rusijo: v državi, ki ima kar 18-krat več prebivalcev, je Kickstarter projekte podprlo okoli 15 tisoč različnih podpornikov, ki so zanimivim projektom namenili 3 milijone dolarjev.

Izrael ni le svet startupov

Da se Izrael vse bolj prebuja, so zaznali tudi pri IndieGoGo, ki je vse bolj prisoten v tej državi. »To je nadaljnji dokaz, da svet verjame, da Izrael ni le narod startupov, temveč tudi narod množičnega financiranja,« je prepričan.

Dodaja še, da so projekti, predstavljeni s strani izraelskih podjetnikov med najbolj uspešnimi projekti na Kickstarterju. Izpostavlja kampanji PowerUp, prvo, ki je presegla 1,2 milijona dolarjev, in Scio, ki je zbrala več kot 2 milijona dolarjev.

Izrael s svojimi platformami

V Izraelu je, kot kažejo podatki iz spletne strani Crowdmapped, kar nekaj platform za množično financiranje, med njimi BidOkee, iAngels, Mimoona in OurCrowd. Ravno slednja je izredno priljubljena platforma, njen izvršni direktor Jonathan Medved jo opisuje za največjo svetovno platformo za množično investiranje. Do začetka letošnjega leta je platforma zbrala okoli 100 milijonov dolarjev za 57 podjetij, tisti, ki so investirali, so dobili vsak svoj kos pogače.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje