Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Priprava kampanje, ki se bo predstavila na eni od platform za množično finaciranje, zahteva tudi iskanje potencialnih podpornikov. Čeprav ZDA v splošnem še vedno prednjačijo po številu podpornikov, pa je dobro vedeti, da se nekateri trgi oziroma države vse bolj prebujajo.
Pri množičnem financiranju ne pozabite na Izrael

Med temi je tudi Izrael. Liran Erez, izraelski specialist za množično financiranje in soustanovitelj podjetja Sparqly, ki ponuja kreativne rešitve startupom, ki želijo predstaviti svoj produkt na platformah za množično financiranje, je v zapisu na platformi Medium predstavil svoje ugotovitve.

Samo lani namenili več kot dva milijona dolarjev

Lastna raziskava in spremljanje dogajanja med njihovo lastno kampanjo RideAir, so pridobili kar nekaj zanimivih statistik o množičnem financiranju v Izraelu. Od lanskega marca je skoraj 12.800 različnih izraelskih podpornikov Kickstarter projektom namenilo več kot 2,1 milijona dolarjev.

Rusija v primerjavi z Izraelom precej zaostaja

Za primerjavo navede podatek za Rusijo: v državi, ki ima kar 18-krat več prebivalcev, je Kickstarter projekte podprlo okoli 15 tisoč različnih podpornikov, ki so zanimivim projektom namenili 3 milijone dolarjev.

Izrael ni le svet startupov

Da se Izrael vse bolj prebuja, so zaznali tudi pri IndieGoGo, ki je vse bolj prisoten v tej državi. »To je nadaljnji dokaz, da svet verjame, da Izrael ni le narod startupov, temveč tudi narod množičnega financiranja,« je prepričan.

Dodaja še, da so projekti, predstavljeni s strani izraelskih podjetnikov med najbolj uspešnimi projekti na Kickstarterju. Izpostavlja kampanji PowerUp, prvo, ki je presegla 1,2 milijona dolarjev, in Scio, ki je zbrala več kot 2 milijona dolarjev.

Izrael s svojimi platformami

V Izraelu je, kot kažejo podatki iz spletne strani Crowdmapped, kar nekaj platform za množično financiranje, med njimi BidOkee, iAngels, Mimoona in OurCrowd. Ravno slednja je izredno priljubljena platforma, njen izvršni direktor Jonathan Medved jo opisuje za največjo svetovno platformo za množično investiranje. Do začetka letošnjega leta je platforma zbrala okoli 100 milijonov dolarjev za 57 podjetij, tisti, ki so investirali, so dobili vsak svoj kos pogače.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje