Pri Sonyju nova odpuščanja

Sony načrtuje vnovična odpuščanja. Napovedi o odpuščanjih so sicer stalnica pri tem japonskem podjetju, ki se že dlje časa bori za preživetje na trgu pametnih telefonov, kjer vlada ostra konkurenca. Z manjšim številom zaposlenih bodo bolj konkurenčni, so prepričani.
Pri Sonyju nova odpuščanja

Sony napoveduje nova odpuščanja (Vir slike: YouTube).

Napoved o odpuščanju se navezuje predvsem na enoto za mobilno tehnologijo. Večinoma gre za delovna mesta v Evropi in na Kitajskem. Gre na Sonyjev načrt, ki predvideva kar 30-odstotno zmanjšanje delovne sile v sektorju za telefone. Ob koncu fiskalnega leta, ki se bo zaključilo marca 2016, predvidevajo, da bo v tem sektorju le še 5 tisoč delovnih mest.

Z odpuščanji bolj konkurenčni?

Podjetje poskuša z odpuščanji ponovno splezati na zeleno vejo. Z odpuščanji naj bi dosegli tudi prenovo oddelka mobilnih tehnologij in tako postali bolj konkurenčni na trgu pametnih telefonov. Japonsko podjetje, ki ima namreč močna tekmeca, podjetji Apple in Samsung, bo najnovejše poročilo predvidoma predstavilo v začetku februarja.

So res toliko privarčevali?

Sony je prva odpuščanja napovedal že ob začetku globalne krize, ko je napovedal, da bo moral skrčiti svojo delovno silo kar za šest odstotkov oziroma odpustiti 10 tisoč delavcev. S temi odpuščanji do marca 2010 so napovedali prihranek v višini skoraj 840 milijonov evrov.

Leta 2012, ko so pri Sonyju napovedali nova odpuščanja, so v javnost prišli podatki, da nameravajo v naslednjih letih odpustiti celo 10 tisoč delavcev. Takrat je Sony že zapiral pisarne in proizvodne zmogljivosti na Švedskem in v Veliki Britaniji, obenem pa napovedal tudi program mehkejšega odpuščanja za starejše delavce, s čimer so želeli zmanjšati število zaposlenih v japonskih tovarnah še za 1.200 delavcev.

Jih lahko reši Playstation?

Lani je japonski tehnološki velikan tudi razkril, da bo v prihodnjih treh letih omejil produktne linije pametnih telefonov in televizorjev ter se osredotočil na Playstation. V mislih imajo zgolj in samo dobiček. V prihodnjih treh letih želijo za četrtino povečati prodajo svoje igralne konzole. Svoj cilj želijo doseči tudi z obogatitvijo ponudbe personaliziranih televizijskih in video ter glasbenih storitev.

Playstation, ki je lani upihnil 20. svečko, bo v naslednjih mesecih dobil novega konkurenta. To je Steam Machine, igralna konzola, na kateri bo tekla Valvova platforma za nakupovanje in poganjanje iger Steam. Playstation sicer velja za izredno priljubljeno konzolo, mimogrede, lani jo je v samo petih mesecih od izida štirice pograbilo več kot sedem milijonov kupcev.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje