Pri Sonyju nova odpuščanja

Sony načrtuje vnovična odpuščanja. Napovedi o odpuščanjih so sicer stalnica pri tem japonskem podjetju, ki se že dlje časa bori za preživetje na trgu pametnih telefonov, kjer vlada ostra konkurenca. Z manjšim številom zaposlenih bodo bolj konkurenčni, so prepričani.
Pri Sonyju nova odpuščanja

Sony napoveduje nova odpuščanja (Vir slike: YouTube).

Napoved o odpuščanju se navezuje predvsem na enoto za mobilno tehnologijo. Večinoma gre za delovna mesta v Evropi in na Kitajskem. Gre na Sonyjev načrt, ki predvideva kar 30-odstotno zmanjšanje delovne sile v sektorju za telefone. Ob koncu fiskalnega leta, ki se bo zaključilo marca 2016, predvidevajo, da bo v tem sektorju le še 5 tisoč delovnih mest.

Z odpuščanji bolj konkurenčni?

Podjetje poskuša z odpuščanji ponovno splezati na zeleno vejo. Z odpuščanji naj bi dosegli tudi prenovo oddelka mobilnih tehnologij in tako postali bolj konkurenčni na trgu pametnih telefonov. Japonsko podjetje, ki ima namreč močna tekmeca, podjetji Apple in Samsung, bo najnovejše poročilo predvidoma predstavilo v začetku februarja.

So res toliko privarčevali?

Sony je prva odpuščanja napovedal že ob začetku globalne krize, ko je napovedal, da bo moral skrčiti svojo delovno silo kar za šest odstotkov oziroma odpustiti 10 tisoč delavcev. S temi odpuščanji do marca 2010 so napovedali prihranek v višini skoraj 840 milijonov evrov.

Leta 2012, ko so pri Sonyju napovedali nova odpuščanja, so v javnost prišli podatki, da nameravajo v naslednjih letih odpustiti celo 10 tisoč delavcev. Takrat je Sony že zapiral pisarne in proizvodne zmogljivosti na Švedskem in v Veliki Britaniji, obenem pa napovedal tudi program mehkejšega odpuščanja za starejše delavce, s čimer so želeli zmanjšati število zaposlenih v japonskih tovarnah še za 1.200 delavcev.

Jih lahko reši Playstation?

Lani je japonski tehnološki velikan tudi razkril, da bo v prihodnjih treh letih omejil produktne linije pametnih telefonov in televizorjev ter se osredotočil na Playstation. V mislih imajo zgolj in samo dobiček. V prihodnjih treh letih želijo za četrtino povečati prodajo svoje igralne konzole. Svoj cilj želijo doseči tudi z obogatitvijo ponudbe personaliziranih televizijskih in video ter glasbenih storitev.

Playstation, ki je lani upihnil 20. svečko, bo v naslednjih mesecih dobil novega konkurenta. To je Steam Machine, igralna konzola, na kateri bo tekla Valvova platforma za nakupovanje in poganjanje iger Steam. Playstation sicer velja za izredno priljubljeno konzolo, mimogrede, lani jo je v samo petih mesecih od izida štirice pograbilo več kot sedem milijonov kupcev.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje