Pri zaposlovanju novih sodelavcev ne spreglejte njihove osebnosti

Osebnost je odličen pokazatelj tega, ali bo nekdo svoje delo v podjetju opravljal kvalitetno ali nekvalitetno. Pri zaposlovanju novih sodelavcev zato pazite tudi na to, da v svojo organizacijo ne sprejmete katerega izmed tipov ljudi, naštetih v nadaljevanju.

Uspeh podjetja je v veliki meri odvisen od ekipe, ki stoji za njim. A dejstvo je, da lahko delo tudi najbolj sposobne skupine posameznikov oteži že ena sama oseba, ki svojih zadolžitev ne opravlja korektno. Da bi si olajšali tovrstne težave, še pred zaposlitvijo novega sodelavca ugotovite, ali njegova osebnost ustreza vam ter viziji in poslanstvu vašega podjetja.

Poglejte si, na katere tipe osebnosti morate paziti pri kandidatih, ki se pojavijo na razgovoru za razpisano delovno mesto.

Kandidat, ki na razgovor pride v spremstvu staršev, najverjetneje ni dovolj samostojen, da bi dobro opravljal zahtevna dela, s katerimi se bo soočal v vašem podjetju.

Kandidatu, ki se najprej pozanima o možnostih dopusta in bolniške, vaše podjetje zagotovo ni prioriteta, ki bi se ji posvetil z vsem svojim srcem.

Kandidat, ki za svoje prejšnje težave v življenju okrivi druge, verjetno tudi v vašem podjetju ne bo prevzemal odgovornosti za svoje napake.

Kandidat, ki na razgovoru ne postavi prav nobenega vprašanja o vašem podjetju, najbrž tudi v prihodnje ne bo izkazal večjega zanimanja za vašo vizijo in poslanstvo, katero želite uresničiti s svojim podjetjem.

Pridite na dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! in morda spoznate vašega novega sodelavca!

Kandidat, ki kar ne more prenehati z govorjenjem, bo v podjetje prinesel zmedo in nezadovoljstvo preostalih članov ekipe.

Kandidat, ki je premalo zgovoren, bo od vas zahteval kar precej truda, saj boste težko zagotavljali, da se bo na delovnem mestu počutil zadovoljnega. Svojih želja sam najverjetneje nikoli ne bo izrazil.

Kandidat, ki pri navedbi svojih znanj in sposobnosti »nekoliko pretirava«, bo težko uspešno delal v skupini, saj si bo skoraj zagotovo rad lastil zasluge celotne ekipe.

Kandidat, kateremu je vseeno, kakšno delo bo opravljal v vašem podjetju, je resda lahko zelo prilagodljiv in odprt za nove izzive, a nujno morate ugotoviti, če je posredi njegova nezainteresiranost za delo.

Kandidat, ki obožuje dramo, je ponavadi pretirano agresiven, saj le na ta način pridobi pozornost, po kateri tako hlepi.

Kandidat, ki na razgovor pride popolnoma nepripravljen, bo na podoben način delo opravljal tudi v vašem podjetju. Si zares želite takšnega zaposlenega?

Kandidat, ki je površno izpolnil obrazec za prijavo na delovno mesto, bo verjetno tudi vnaprej  delo opravljal podobno površno. S svojo lenobo pa bo lahko okužil tudi preostale člane ekipe!

Kandidat, ki med razgovorom nenehno pogleduje na svoj mobilnik, očitno ni dovolj zainteresiran za vas ali za vaše podjetje.

Vir: Inc.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje