Pri zaposlovanju novih sodelavcev ne spreglejte njihove osebnosti

Osebnost je odličen pokazatelj tega, ali bo nekdo svoje delo v podjetju opravljal kvalitetno ali nekvalitetno. Pri zaposlovanju novih sodelavcev zato pazite tudi na to, da v svojo organizacijo ne sprejmete katerega izmed tipov ljudi, naštetih v nadaljevanju.

Uspeh podjetja je v veliki meri odvisen od ekipe, ki stoji za njim. A dejstvo je, da lahko delo tudi najbolj sposobne skupine posameznikov oteži že ena sama oseba, ki svojih zadolžitev ne opravlja korektno. Da bi si olajšali tovrstne težave, še pred zaposlitvijo novega sodelavca ugotovite, ali njegova osebnost ustreza vam ter viziji in poslanstvu vašega podjetja.

Poglejte si, na katere tipe osebnosti morate paziti pri kandidatih, ki se pojavijo na razgovoru za razpisano delovno mesto.

Kandidat, ki na razgovor pride v spremstvu staršev, najverjetneje ni dovolj samostojen, da bi dobro opravljal zahtevna dela, s katerimi se bo soočal v vašem podjetju.

Kandidatu, ki se najprej pozanima o možnostih dopusta in bolniške, vaše podjetje zagotovo ni prioriteta, ki bi se ji posvetil z vsem svojim srcem.

Kandidat, ki za svoje prejšnje težave v življenju okrivi druge, verjetno tudi v vašem podjetju ne bo prevzemal odgovornosti za svoje napake.

Kandidat, ki na razgovoru ne postavi prav nobenega vprašanja o vašem podjetju, najbrž tudi v prihodnje ne bo izkazal večjega zanimanja za vašo vizijo in poslanstvo, katero želite uresničiti s svojim podjetjem.

Pridite na dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! in morda spoznate vašega novega sodelavca!

Kandidat, ki kar ne more prenehati z govorjenjem, bo v podjetje prinesel zmedo in nezadovoljstvo preostalih članov ekipe.

Kandidat, ki je premalo zgovoren, bo od vas zahteval kar precej truda, saj boste težko zagotavljali, da se bo na delovnem mestu počutil zadovoljnega. Svojih želja sam najverjetneje nikoli ne bo izrazil.

Kandidat, ki pri navedbi svojih znanj in sposobnosti »nekoliko pretirava«, bo težko uspešno delal v skupini, saj si bo skoraj zagotovo rad lastil zasluge celotne ekipe.

Kandidat, kateremu je vseeno, kakšno delo bo opravljal v vašem podjetju, je resda lahko zelo prilagodljiv in odprt za nove izzive, a nujno morate ugotoviti, če je posredi njegova nezainteresiranost za delo.

Kandidat, ki obožuje dramo, je ponavadi pretirano agresiven, saj le na ta način pridobi pozornost, po kateri tako hlepi.

Kandidat, ki na razgovor pride popolnoma nepripravljen, bo na podoben način delo opravljal tudi v vašem podjetju. Si zares želite takšnega zaposlenega?

Kandidat, ki je površno izpolnil obrazec za prijavo na delovno mesto, bo verjetno tudi vnaprej  delo opravljal podobno površno. S svojo lenobo pa bo lahko okužil tudi preostale člane ekipe!

Kandidat, ki med razgovorom nenehno pogleduje na svoj mobilnik, očitno ni dovolj zainteresiran za vas ali za vaše podjetje.

Vir: Inc.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje