Pri zaposlovanju novih sodelavcev ne spreglejte njihove osebnosti

Osebnost je odličen pokazatelj tega, ali bo nekdo svoje delo v podjetju opravljal kvalitetno ali nekvalitetno. Pri zaposlovanju novih sodelavcev zato pazite tudi na to, da v svojo organizacijo ne sprejmete katerega izmed tipov ljudi, naštetih v nadaljevanju.

Uspeh podjetja je v veliki meri odvisen od ekipe, ki stoji za njim. A dejstvo je, da lahko delo tudi najbolj sposobne skupine posameznikov oteži že ena sama oseba, ki svojih zadolžitev ne opravlja korektno. Da bi si olajšali tovrstne težave, še pred zaposlitvijo novega sodelavca ugotovite, ali njegova osebnost ustreza vam ter viziji in poslanstvu vašega podjetja.

Poglejte si, na katere tipe osebnosti morate paziti pri kandidatih, ki se pojavijo na razgovoru za razpisano delovno mesto.

Kandidat, ki na razgovor pride v spremstvu staršev, najverjetneje ni dovolj samostojen, da bi dobro opravljal zahtevna dela, s katerimi se bo soočal v vašem podjetju.

Kandidatu, ki se najprej pozanima o možnostih dopusta in bolniške, vaše podjetje zagotovo ni prioriteta, ki bi se ji posvetil z vsem svojim srcem.

Kandidat, ki za svoje prejšnje težave v življenju okrivi druge, verjetno tudi v vašem podjetju ne bo prevzemal odgovornosti za svoje napake.

Kandidat, ki na razgovoru ne postavi prav nobenega vprašanja o vašem podjetju, najbrž tudi v prihodnje ne bo izkazal večjega zanimanja za vašo vizijo in poslanstvo, katero želite uresničiti s svojim podjetjem.

Pridite na dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! in morda spoznate vašega novega sodelavca!

Kandidat, ki kar ne more prenehati z govorjenjem, bo v podjetje prinesel zmedo in nezadovoljstvo preostalih članov ekipe.

Kandidat, ki je premalo zgovoren, bo od vas zahteval kar precej truda, saj boste težko zagotavljali, da se bo na delovnem mestu počutil zadovoljnega. Svojih želja sam najverjetneje nikoli ne bo izrazil.

Kandidat, ki pri navedbi svojih znanj in sposobnosti »nekoliko pretirava«, bo težko uspešno delal v skupini, saj si bo skoraj zagotovo rad lastil zasluge celotne ekipe.

Kandidat, kateremu je vseeno, kakšno delo bo opravljal v vašem podjetju, je resda lahko zelo prilagodljiv in odprt za nove izzive, a nujno morate ugotoviti, če je posredi njegova nezainteresiranost za delo.

Kandidat, ki obožuje dramo, je ponavadi pretirano agresiven, saj le na ta način pridobi pozornost, po kateri tako hlepi.

Kandidat, ki na razgovor pride popolnoma nepripravljen, bo na podoben način delo opravljal tudi v vašem podjetju. Si zares želite takšnega zaposlenega?

Kandidat, ki je površno izpolnil obrazec za prijavo na delovno mesto, bo verjetno tudi vnaprej  delo opravljal podobno površno. S svojo lenobo pa bo lahko okužil tudi preostale člane ekipe!

Kandidat, ki med razgovorom nenehno pogleduje na svoj mobilnik, očitno ni dovolj zainteresiran za vas ali za vaše podjetje.

Vir: Inc.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje