Pričenja se vseslovenski roadshow

Avtor — 01.09.2014

V torek, 2. septembra 2014, se začenja vseslovenski roadshow za dva nova razpisa SK50 in SK200 ter dva nova podjetniška pospeševalnika Start:up Geek House in Go:Global Slovenija, ki inovativnim startup podjetjem omogočata pridobiti 50 tisoč ali 200 tisoč evrov semenskega kapitala.

Pričenja se vseslovenski roadshow

Pričenja se vseslovenski roadshow

Z začetkom roadshow dogodkov, ki bodo od 2. do 11. septembra za različne ciljne skupine organizirani po vsej Sloveniji, se tudi uradno začenja postopek predselekcije oz. izbiranja primernih podjetij, ki se bodo potegovala za investicijo in vstop v pospeševalnika. Rok za oddajo prijav startup podjetij v postopek predselekcije je 15. september 2014.

Roadshow dogodki, kjer bodo podjetniki pridobili vse informacije, nasvete in izkušnje drugih podjetnikov, bodo organizirani po naslednjem urniku:

  1. Roadshow Ljubljana, torek, 2.9., v Tehnološkem parku Ljubljana
  2. Roadshow Maribor, sreda, 3.9., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
  3. Roadshow Nova Gorica, četrtek, 4.9., Primorski tehnološki park
  4. Roadshow Celje, petek, 5.9., Celjski dom, Inkubator Savinjske regije
  5. Roadshow vikend Celje z individualnim svetovanjem podjetnikom, sobota, 6.9., Celjski dom, Inkubator Savinjske regije
  6. Roadshow za ciljno skupino znanstvenikov in raziskovalcev, torek, 9.9., na Institutu Jožef Stefan
  7. sreda, 10.9., Ljubljanski univerzitetni inkubator
  8. Roadshow za ciljno skupino študentov, raziskovalcev in profesorjev Univerze v Mariboru, četrtek, 11.9., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru

Oba nova razpisa, podjetniška pospeševalnika in izvedba roadshow dogodkov so skupni projekt Slovenskega podjetniški sklad (SPS), gospodarskega ministrstva (MGRT) in Iniciativa Start:up Slovenija, katere člani so: Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, RC IKT Kranj, Primorski tehnološki park, RCR Zasavje, Inkubator Savinjske regije in Pomurski tehnološki park.

SPS je za omenjene programe v letu 2014 uspel zagotoviti skupaj 2,4 milijona evrov, s katerimi bo v okviru obeh razpisov oziroma pospeševalnikov lahko financiral do skupaj 27 inovativnih startup podjetij: do 20 v okviru razpisa SK50 in pospeševalnika Start:up Geek House in največ sedem v okviru razpisa SK200 ter pospeševalnika Go:Global Slovenia.

Več informacij o dogodkih, razpisu in obeh pospeševalnikih na povezavi >>


Oznake: , , ,