Pridobite pozornost velikih vlagateljev

Postati uspešen podjetnik je zelo težka in odgovorna naloga, pri čemer pa je pridobivanje kapitala od večjih vlagateljev vsekakor ena izmed najtežjih. Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki jim to ne gre najbolje od rok, si preberite 5 načinov, kako pridobiti pozornost velikih vlagateljev.
V tem tednu dva nova razpisa

V tem tednu dva nova razpisa (Vir slike: Freeimages.com)

Po svetu in tudi pri nas obstajajo veliki vlagatelji, ki želijo povečati svoj kapital na podlagi vlaganja v potencialne projekte podjetij. Odločanje o tem, v katero podjetje bodo vložili, poteka na številnih poslovnih srečanjih (nekje med 500 in 1000 na leto) s podjetniki, vendar se na koncu odločijo za investicijo v le nekaj od teh.

Dogovorjeno srečanje velikih naložbenih kapitalistov s podjetnikom, ki si želi, da bi ti vložili v njegovo podjetje, poteka predvidoma okoli 60 minut. Vendar so za odločitev naložbenika odločilne že prve 3 minute predstavitve, na podlagi katerih se potem odloči, ali je vredno poslušati naprej in porabiti nadaljnjih 57 minut.

Iz izkušenj podjetnikov navajamo pet stvari, na katere bodite na tovrstnih poslovnih srečanjih z bodočimi vlagatelji posebej pozorni.

1. Dober uvod

Naložbeni kapitalisti imajo že veliko izkušenj na tem področju, zato se je pri predstavitvi startupa potrebno res potruditi, da jim ta ne bo dolgočasna. Začetek vaše predstavitve projekta naj bo kratek in jedrnat, z nekaj preprostimi stavki, ki naj bi bili pravzaprav odgovori na 4 ključna vprašanja:

  1. Reševanja katerega problema se bi lotili s svojo naložbo?
  2. Zakaj je ta problematika relevantna za potencialne kupce?
  3. Kako bi vi rešili ta problem bolje od konkurenčnih podjetij?
  4. Zakaj si prizadevate, da bi se lotili reševanja tega problema?

Z dobro argumentacijo in s predstavitvijo odgovorov na ta vprašanja ste na dobri poti, kajti le majhna nepozornost ali napaka lahko vlagatelja odvrneta od naložbe v vaše podjetje.

2. Verodostojnost

Če imate že kakšno izkušnjo s prodajo ali prevzemom tvegane naložbe, potem že veste, kako pridobiti pozornost vlagateljev. Če pa ste pri tem še neizkušeni, se bo vlagatelj zmenil za vas le, če bo od vas dobil vtis, da imate dober potencial za takšne naložbe. Njegovo pozornost boste pridobili tako, da boste kazali neprestano prepričanost vase in v to, kar počnete. Če boste sami verjeli v to, da je vaš delovni načrt zmagovalna kombinacija želenega projekta, se tudi vlagatelju ne bo težko upreti.

3. Sestava delovne skupine

Sposobnost podjetnika, da zna ustvariti dobro in motivirano delovno ekipo, je še ena vrlina, ki bo pritegnila vlagatelje.

4. Določitev dobre cene

Preden se lotite prodaje svojega produkta, najprej temeljito analizirajte trg, na katerem boste prodajali. Svojega vlagatelja morate s predlagano ceno prepričati, da je pravšnja za trg na katerega prihaja, in da bo od prodaje prišlo do maksimalnega dobička, zaradi katerega bo tudi vlagal v vas.

5. Prikažite potencial svojega podjetja kot enega izmed vodilnih v marketingu

Ključna komponenta, na katero je vlagatelj pozoren, je tudi ta, da mu znate jasno pokazati, da ste se pri reševanju svojega problema temeljito poglobili v potrošnikove potrebe in želje, s čimer bi svoje storitve lahko ustvarili v še bolj učinkovite in posledično tudi dobro prodajane. Pomembno je, da znate svoj produkt kar se da dobro zagovarjati in argumentirati njegovo uporabnost.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje