Pridobite stalne stranke

Kot podjetnik si najverjetneje ne želite le strank, ki bi občasno koristile vaše storitve. Želite si pridobiti stranke, ki bodo z vami ostale do konca življenja. Da bi to dosegli, morate ustvariti dober prvi vtis, katerega morate ohranjati tudi vnaprej.
Pridobite stalne stranke

Pridobite stalne stranke (slika: sxc.hu)

Uspešni podjetniki se zavedajo, da je zadovoljstvo strank ključ do uspešnega podjetja. Zato posvečajo veliko pozornosti strankam, njihovim željam in predlogom. Ker je znano dejstvo, da je stranko veliko enostavneje obdržati, kot pa poiskati, je vsak korak, ki ga namenimo ohranitvi stranke, vreden našega časa.

Kvaliteta produktov in storitev je zelo pomembna, a ni najpomembnejša. Včasih največ štejejo dobre komunikacijske sposobnosti podjetnikov in tržnikov, zato si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se bodo stranke rade vračale k vam.

Vzpostavite zaupanje. Zaupanje je temelj vsakega uspešnega odnosa. Vedno delajte v prid strankam in jim dajajte občutek, da se ves čas trudite za njihov dobrobit. Ne krhajte zaupanja z nepotrebnimi napakami, kot je na primer zamujanje na sestanke ali zakasnelo odgovarjanje na elektronsko pošto.

Poskrbite za dobro komunikacijo. V kolikor se bodo stranke počutile zaželjene, se bodo k vam rade vračale. Povprašajte jih za mnenje in ga kasneje tudi upoštevajte. S tem boste tudi povečali zaupanje v vas, hkrati pa pridobili koristne nasvete, kako še bolj izboljšati vaše storitve oziroma izdelke.

Nagrajujte zvestobo. Trgovske verige, kot so na primer Tuš in Mercator, se zavedajo, da se kupci zaradi nagrajevanja za zvestobo radi vračajo. Izdelajte kartice zvestobe in strankam ponudite popuste za naslednje nakupe. V prazničnih časih jih lahko nagradite tudi s preprostim, a uporabnim darilcem ali pa priredite brezplačen koncert. V kolikor vaš proračun večjih izdatkov ne dovoljuje, pa vedite, da je ponavadi dovolj že preprosta zahvala.

Vir: Canada One

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje