Pridobite stalne stranke

Kot podjetnik si najverjetneje ne želite le strank, ki bi občasno koristile vaše storitve. Želite si pridobiti stranke, ki bodo z vami ostale do konca življenja. Da bi to dosegli, morate ustvariti dober prvi vtis, katerega morate ohranjati tudi vnaprej.
Pridobite stalne stranke

Pridobite stalne stranke (slika: sxc.hu)

Uspešni podjetniki se zavedajo, da je zadovoljstvo strank ključ do uspešnega podjetja. Zato posvečajo veliko pozornosti strankam, njihovim željam in predlogom. Ker je znano dejstvo, da je stranko veliko enostavneje obdržati, kot pa poiskati, je vsak korak, ki ga namenimo ohranitvi stranke, vreden našega časa.

Kvaliteta produktov in storitev je zelo pomembna, a ni najpomembnejša. Včasih največ štejejo dobre komunikacijske sposobnosti podjetnikov in tržnikov, zato si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se bodo stranke rade vračale k vam.

Vzpostavite zaupanje. Zaupanje je temelj vsakega uspešnega odnosa. Vedno delajte v prid strankam in jim dajajte občutek, da se ves čas trudite za njihov dobrobit. Ne krhajte zaupanja z nepotrebnimi napakami, kot je na primer zamujanje na sestanke ali zakasnelo odgovarjanje na elektronsko pošto.

Poskrbite za dobro komunikacijo. V kolikor se bodo stranke počutile zaželjene, se bodo k vam rade vračale. Povprašajte jih za mnenje in ga kasneje tudi upoštevajte. S tem boste tudi povečali zaupanje v vas, hkrati pa pridobili koristne nasvete, kako še bolj izboljšati vaše storitve oziroma izdelke.

Nagrajujte zvestobo. Trgovske verige, kot so na primer Tuš in Mercator, se zavedajo, da se kupci zaradi nagrajevanja za zvestobo radi vračajo. Izdelajte kartice zvestobe in strankam ponudite popuste za naslednje nakupe. V prazničnih časih jih lahko nagradite tudi s preprostim, a uporabnim darilcem ali pa priredite brezplačen koncert. V kolikor vaš proračun večjih izdatkov ne dovoljuje, pa vedite, da je ponavadi dovolj že preprosta zahvala.

Vir: Canada One

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje