Pridružite se globalnemu teku Wings for Life

Avtor — 06.04.2016
V nedeljo, 8. maja 2016, bo natanko ob 13h po našem času ves svet že tretje leto zapored tekel kot eno. Naj bo dan ali noč, sonce ali dež, vsi - rekreativci, profesionalni športniki in uporabniki invalidskih vozičkov - bomo tekli za tiste, ki tega (še) ne morejo.
Pridružite se globalnemu teku Wings for Life

Tudi Ljubljana bo gostila dogodek Wings for Life World Run 2016

Wings for Life World Run je tek brez cilja

Vsak teče glede na svoje lastne zmožnosti. Ciljno črto na tem tekmovanju predstavlja premikajoče se zasledovalno vozilo, ki starta točno 30 minut po pričetku teka. Ko posameznega tekača prehiti, je le-ta izločen iz tekmovanja. Tisti tekač in tista tekačica, ki ju zasledovalno vozilo prehiti kot zadnja tekmovalca, ki še tečeta po trasi kjerkoli na svetu, postaneta globalna prvaka.

34 lokacij po vsem svetu starta ob 11h po UTC

Tekači na Wings for Life World Run startajo ob natanko istem času na številnih lokacijah po svem svetu oziroma kot samostojni tekači s pomočjo aplikacije Selfie Run za pametne telefone. Tekači in uporabniki invalidskih vozičkov tekmujejo drug ob drugem.

100 % startnin je namenjenih raziskavam hrbtenjače

Fundacija Wings for Life ima eno samo nalogo: najti zdravilo za poškodbo hrbtenjače. Vsi na Wings for Life World Run tečemo za tiste, ki tega ne morejo. 

6 kontinentov, več kot 30 prizorišč in več kot 35.000 udeležencev – bodi del Wings for Life World Run 2016 tudi ti >>