Znani so člani komisije za Slovenski Dragon’s Den!

Avtor — 26.10.2012
V Narodni galeriji je včeraj potekala uradna predstavitev programa nove televizije Planet TV, ki bo med drugim predvajala tudi prvi slovenski podjetniški resničnostni šov, imenovan "Dober posel". Ta prihaja na naše televizijske zaslone že čez dobra dva tedna!
Znani so člani komisije za Slovenski Dragon's Den!

Prihaja prvi slovenski podjetniški reality show! (Vir slike: sxc.hu)

Včeraj so se na odru predstavili investitorji, ki bodo v podjetniškem resničnostnem šovu Dober posel (v izvirniku Dragons’ Den) ugotavljali, katere podjetniške ideje in zamisli so dovolj domiselne in perspektivne, da so vredne pridobitve denarnih sredstev, potrebnih za nadaljnji razvoj posla. O oddaji Dragon’s Den smo pred kratkim že pisali: Video: Kako investitorje prepričati, da si vas želijo >>

Oddaja je odlična poslovna priložnost za vse, ki imajo dobro poslovno zamisel, a jim primanjkuje zagonskega kapitala. Tega lahko namreč pridobijo v oddaji, kjer bo pet uglednih slovenskih investitorjev odločalo o morebitni investiciji v podjetniško idejo tekmovalcev.

Oddajo bo povezoval Borut Godec, kandidate pa bodo ocenjevali Branko Drobnak, Borut Rismal, Daniela Bervar, Jure Mikuž in Matjaž Krč. V nadaljevanju smo zbrali nekaj več informacij o kandidatih.

Branko Drobnak

V branje priporočamo MP intervju: Double Recall.

Branko Drobnak je izkušen investitor, poslovni angel in zagotovo eden najboljših slovenskih podjetnikov. Za seboj ima ogromno podjetniških izkušenj: v začetku leta 1992 je s partnerji ustanovil borzno posredniško družbo Poteza, ki je po vztrajni rasti, kot posledica ene slabe odločitve, zašlo v hude težave. Drobnak je izkoristil pridobljene izkušnje in ustanovil start up podjetje Double Recall, ki je od ideje do vstopa na slovenski trg potrebovalo zgolj 2 meseca in se že nekaj mesecev kasneje preselilo v Silicijevo dolino, danes pa žanje uspehe po celem svetu.

Borut Rismal

Borut Rismal je direktor Založbe Pasadena d.o.o., ki je največji izdajatelj in prodajalec knjig v Sloveniji na temo informacijske tehnologije in podjetja CHS d.o.o., ki se ukvarja z distribucijo računalniške in telekomunikacijske opreme po Sloveniji in sosednjih državah. Podjetje posluje že od leta 1997 in se uvršča med nekaj največjih tovrstnih podjetij v Sloveniji.

Daniela Bervar

Daniela Bervar je uspešna predstavnica žensk v podjetniškem svetu. Kot menedžerka je že pri 23 letih prevzela slovensko podružnico mednarodne šole Cotrugli Business School. Kot vodja poslovne šole ima zagotovo ogromno izkušenj z ocenjevanjem poslovnih idej, predlogov in inovativnih poslovnih zamisli.

Jure Mikuž

Priporočamo ogled videa: Pogovor z investitorjem Juretom Mikužem.

Jureta zelo dobro poznamo. Je ustanovitelj prvega slovenskega sklada tveganega kapitala RSG Kapital d.o.o., v katerega so svoj kapital vložila uveljavljena slovenska podjetja, kot so Gorenje, Sava, Kolektor, FMR, tudi GZS. Mikuž aktivno spodbuja podjetniško kulturo ter redno nastopa kot predavatelj na temo financiranja podjetij in procesa pridobivanja kapitala na različnih podjetniških dogodkih v Sloveniji in tujini. Poleg tega je tudi član nadzornih svetov in upravnih odborov v družbah Celtra, Tab Systems in MountVacation.

Vprašali smo ga tudi za mnenje o sodelovanju pri oddaji. “Za sodelovanje sem se odločil, ker verjamem, da mora publika vedeti, kakšni so kriteriji VC-jev (sem bil edini VC) pri odločanju in nisem želel, da se naokrog širi napačna vera. Mislim, da sem svoj cilj dosegel.”

Matjaž Krč

Ne spreglejte: Dober posel na sporedu danes!

Matjaž Krč je ekonomist z bogatimi vodstvenimi in s podjetniškimi izkušnjami. Je poslovni angel ter sodni izvedenec za podjetništvo in mednarodno poslovanje. Delal je kot svetovalec za pridobivanje nepovratnih sredstev pri različnih podjetjih, bil je poslovni angel podjetjem EK Waterblocks, Crea Innovativ in WGA World Gulet Assotiation, partner in svetovalec v skladu tveganega kapitala SCS d.o.o., izvajalec in družbenik Vox Audacia, Akademija poslovnih veščin in mentor podjetjem v Tehnološkem parku Ljubljana.

Vir: Siol, GoGlobal

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

      Oznake: , , , ,