Prijave na razpis Prvi izziv niso več mogoče

Avtor — 04.12.2012
Zavod za zaposlovanje je včeraj objavil zaključek razpisa Prvi izziv. Zaradi izredno velikega zanimanja delodajalcev, ki je preseglo pričakovanja, so namreč ocenili, da bodo vsa razpoložljiva sredstva pošla že zgolj z obravnavo doslej prispelih ponudb.
Prijave na razpis Prvi izziv niso več mogoče

Prijave na razpis Prvi izziv niso več mogoče (Vir slike: sxc.hu)

Na Zavodu za zaposlovanje ocenjujejo, da se bo s pomočjo javnega povabila Prvi izziv zaposlilo skoraj 3 tisoč brezposelnih mladih do 30. leta starosti.

Gre za enega najuspešnejših programov aktivne politike zaposlovanja, ki je močno prispeval k povečanju zaposlitvenih možnosti mladih, ki so brez dela. Program je nastal v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve, sofinancira pa ga Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Iz strani delodajalcev so opazili izredno veliko zanimanje delodajalcev in ocenili, da bodo zgolj z upoštevanjem doslej prispelih ponudb razdelili vsa razpoložljiva sredstva, zato so razpis morali zapreti. Od julija letos, ko so objavili javno povabilo, so namreč prejeli že več kot 3.500 prijav, kar je preseglo njihova pričakovanja.

Med brezposelnimi mladimi, ki so se vključili v program, je bilo skoraj 60 odstotkov iskalcev prve zaposlitve, 10 odstotkov pa je bilo takih, ki že imajo manj kot leto delovnih izkušenj. Četrtina izmed njih je bila med brezposelnimi že prijavljena vsaj eno leto ali več, 30 odstotkom pa je razpis pomagal do prve zaposlitve že v nekaj mesecih od nastanka brezposelnosti.

Vir: ZRSZ

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!


Oznake: , ,