Primerjava Amazon MP3 in iTunes

Tidbits, ameriška stran ki se ukvarja predvsem z novicami o podjetju Apple, je objavila neposredno primerjavo znane spletne trgovine za glasbo, iTunes, s pred kratkim predstavljeno glasbeno trgovino strani Amazon.
Primerjava Amazon MP3 in iTunes

Amazonova trgovina zaenkrat še ni največja, je pa med prijaznejšimi za končne uporabnike.

In kako se strani izkažeta? Apple ima vsekakor prednost kar se tiče številčnosti glasbene zbirke. Premorejo približno tri krat več različnih pesmi kot pri Amazonu, šest milijonov proti dvema milijonoma. So pa zato pesmi pri slednjem rahlo cenejše, enako pa velja tudi za albume.

In največja razlika? Glasba iz Amazonove strani ni zaščitena z Digital Rights Managment (DRM), kar pomeni da deluje kjer koli, kadar koli. Pri Applovem iTunes lahko zaenkrat to rečemo le za majhen delež glasbe, kar pomeni da pesmi, kupljene preko iTunes, delujejo večinoma le na Applovih napravah.

Več o primerjavi: TidBits

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje