Primerjava Amazon MP3 in iTunes

Avtor — 01.10.2007
Tidbits, ameriška stran ki se ukvarja predvsem z novicami o podjetju Apple, je objavila neposredno primerjavo znane spletne trgovine za glasbo, iTunes, s pred kratkim predstavljeno glasbeno trgovino strani Amazon.
Primerjava Amazon MP3 in iTunes

Amazonova trgovina zaenkrat še ni največja, je pa med prijaznejšimi za končne uporabnike.

In kako se strani izkažeta? Apple ima vsekakor prednost kar se tiče številčnosti glasbene zbirke. Premorejo približno tri krat več različnih pesmi kot pri Amazonu, šest milijonov proti dvema milijonoma. So pa zato pesmi pri slednjem rahlo cenejše, enako pa velja tudi za albume.

In največja razlika? Glasba iz Amazonove strani ni zaščitena z Digital Rights Managment (DRM), kar pomeni da deluje kjer koli, kadar koli. Pri Applovem iTunes lahko zaenkrat to rečemo le za majhen delež glasbe, kar pomeni da pesmi, kupljene preko iTunes, delujejo večinoma le na Applovih napravah.

Več o primerjavi: TidBits

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje