Pripravite se na brezposelnost, ko še imate službo

Za večino ljudi dandanes izguba službe ne predstavlja popolnega presenečenja. To zlasti velja za delavce v podjetjih, ki se soočajo z velikimi finančnimi težavami in so v preteklosti že odpuščala. Če delate v takšnem podjetju, potem se je dobro pripraviti vnaprej.
Pripravite se na brezposelnost, ko še imate službo

Varčujte za čas, ko boste brezposelni (Vir slike: YouTube).

Če vam služba ni zagotvljena tudi v bodoče, ni odveč prebrati spodnje vrstice, ki vam bodo pomagale pri pripravi na čas brezposelnosti. Zadnja stvar, ki si jo želite je, da ostanete brez službe in brez prihrankov.

Začnite z iskanjem nove službe takrat, ko še imate službo

Zato začnite z iskanjem službe, ko še imate službo. Tako boste pripravljeni na najslabši možen scenarij. Spopadanje z brezposelnostjo je precej lažje, če imate razgovore vnaprej načrtovane. Predvsem pa boste na razgovorih malce manj obremenjeni, predvsem pa bolj samozavestni.

Kar vam šef reče, ni nujno resnično

Ne zanašajte se na besede šefa. Tudi če vam reče, da se od vas zagotovo ne bodo poslovili. Šef oziroma nadrejeni je tam tudi zato, da vas bodri in dela čim bolj produktivne. Zato vam nikoli ne bo rekel, da vaše delovno mesto z naslednjim mesecem ne bo več obstajalo. Tudi če vam reče, da se vam ni treba bati za službo, raje zaupajte svojim občutkom in začnite pošiljati življenjepise različnim podjetjem.

Znebite se nepotrebnih stroškov

Varčujte, varčujte in še enkrat varčujte. Del od plače, ki jo trenutno dobivate, dajajte na stran, saj nikoli ne veste, koliko časa boste brezposelni. Znebite se vseh nepotrebnih stroškov – odjavite se od časopisov, revij, preverite, kako lahko zmanjšate račun za telefon, saj nekateri operaterji ponujajo izredno ugodne naročnine, če ne potrebujete avta, ga prodajte. Ne zapravljajte denarja za nepotrebne stvari!

Investirajte vase!

Denar, ki ga boste privarčevali, deloma izkoristite tudi za naložbo vase. Po spletu pobrskajte za tečaje, ki bi vam lahko koristili za izpopolnitev vaših znanj in izkušenj. Denar, ki ga boste namenili, ne bo prazna naložba, saj bo s pridobljenim znanjem še bolj konkurenčni na trgu.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje