Pripravite se na brezposelnost, ko še imate službo

Za večino ljudi dandanes izguba službe ne predstavlja popolnega presenečenja. To zlasti velja za delavce v podjetjih, ki se soočajo z velikimi finančnimi težavami in so v preteklosti že odpuščala. Če delate v takšnem podjetju, potem se je dobro pripraviti vnaprej.
Pripravite se na brezposelnost, ko še imate službo

Varčujte za čas, ko boste brezposelni (Vir slike: YouTube).

Če vam služba ni zagotvljena tudi v bodoče, ni odveč prebrati spodnje vrstice, ki vam bodo pomagale pri pripravi na čas brezposelnosti. Zadnja stvar, ki si jo želite je, da ostanete brez službe in brez prihrankov.

Začnite z iskanjem nove službe takrat, ko še imate službo

Zato začnite z iskanjem službe, ko še imate službo. Tako boste pripravljeni na najslabši možen scenarij. Spopadanje z brezposelnostjo je precej lažje, če imate razgovore vnaprej načrtovane. Predvsem pa boste na razgovorih malce manj obremenjeni, predvsem pa bolj samozavestni.

Kar vam šef reče, ni nujno resnično

Ne zanašajte se na besede šefa. Tudi če vam reče, da se od vas zagotovo ne bodo poslovili. Šef oziroma nadrejeni je tam tudi zato, da vas bodri in dela čim bolj produktivne. Zato vam nikoli ne bo rekel, da vaše delovno mesto z naslednjim mesecem ne bo več obstajalo. Tudi če vam reče, da se vam ni treba bati za službo, raje zaupajte svojim občutkom in začnite pošiljati življenjepise različnim podjetjem.

Znebite se nepotrebnih stroškov

Varčujte, varčujte in še enkrat varčujte. Del od plače, ki jo trenutno dobivate, dajajte na stran, saj nikoli ne veste, koliko časa boste brezposelni. Znebite se vseh nepotrebnih stroškov – odjavite se od časopisov, revij, preverite, kako lahko zmanjšate račun za telefon, saj nekateri operaterji ponujajo izredno ugodne naročnine, če ne potrebujete avta, ga prodajte. Ne zapravljajte denarja za nepotrebne stvari!

Investirajte vase!

Denar, ki ga boste privarčevali, deloma izkoristite tudi za naložbo vase. Po spletu pobrskajte za tečaje, ki bi vam lahko koristili za izpopolnitev vaših znanj in izkušenj. Denar, ki ga boste namenili, ne bo prazna naložba, saj bo s pridobljenim znanjem še bolj konkurenčni na trgu.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje