Pripravite se na brezposelnost, ko še imate službo

Za večino ljudi dandanes izguba službe ne predstavlja popolnega presenečenja. To zlasti velja za delavce v podjetjih, ki se soočajo z velikimi finančnimi težavami in so v preteklosti že odpuščala. Če delate v takšnem podjetju, potem se je dobro pripraviti vnaprej.
Pripravite se na brezposelnost, ko še imate službo

Varčujte za čas, ko boste brezposelni (Vir slike: YouTube).

Če vam služba ni zagotvljena tudi v bodoče, ni odveč prebrati spodnje vrstice, ki vam bodo pomagale pri pripravi na čas brezposelnosti. Zadnja stvar, ki si jo želite je, da ostanete brez službe in brez prihrankov.

Začnite z iskanjem nove službe takrat, ko še imate službo

Zato začnite z iskanjem službe, ko še imate službo. Tako boste pripravljeni na najslabši možen scenarij. Spopadanje z brezposelnostjo je precej lažje, če imate razgovore vnaprej načrtovane. Predvsem pa boste na razgovorih malce manj obremenjeni, predvsem pa bolj samozavestni.

Kar vam šef reče, ni nujno resnično

Ne zanašajte se na besede šefa. Tudi če vam reče, da se od vas zagotovo ne bodo poslovili. Šef oziroma nadrejeni je tam tudi zato, da vas bodri in dela čim bolj produktivne. Zato vam nikoli ne bo rekel, da vaše delovno mesto z naslednjim mesecem ne bo več obstajalo. Tudi če vam reče, da se vam ni treba bati za službo, raje zaupajte svojim občutkom in začnite pošiljati življenjepise različnim podjetjem.

Znebite se nepotrebnih stroškov

Varčujte, varčujte in še enkrat varčujte. Del od plače, ki jo trenutno dobivate, dajajte na stran, saj nikoli ne veste, koliko časa boste brezposelni. Znebite se vseh nepotrebnih stroškov – odjavite se od časopisov, revij, preverite, kako lahko zmanjšate račun za telefon, saj nekateri operaterji ponujajo izredno ugodne naročnine, če ne potrebujete avta, ga prodajte. Ne zapravljajte denarja za nepotrebne stvari!

Investirajte vase!

Denar, ki ga boste privarčevali, deloma izkoristite tudi za naložbo vase. Po spletu pobrskajte za tečaje, ki bi vam lahko koristili za izpopolnitev vaših znanj in izkušenj. Denar, ki ga boste namenili, ne bo prazna naložba, saj bo s pridobljenim znanjem še bolj konkurenčni na trgu.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje