Pripravništvo v start-up podjetju

Avtor — 08.09.2012
Internship oz. pripravništvo je v tujini zelo uveljavljen način, kako mladi pridobivajo izkušnje na področjih, ki jih zanimajo. V zameno za poceni ali zastonj opravljeno delo, dobijo možnost delati v realnih okoliščinah in s strokovnjaki, od katerih se lahko veliko naučijo.
Bisnode Business Brunch (BBB)

Bisnode Business Brunch (BBB) (Vir slike: sxc.hu)

V ZDA več kot 70 % pripravnikov po zaključku pripravništva dobi ponudbo za zaposlitev oz. nadaljevanje sodelovanja. Glede na to, da je v Sloveniji izobraževalni sistem še malo bolj oddaljen od realnega tržnega gospodarstva, bi morala biti pripravništva smatrana kot suho zlato. Vendar ni veliko govora o tem.

Jugoslav Petković, ustanovitelj inkubatorja za start-up podjetja Silicijevi vrtovi, želi spodbuditi internship sceno v slovenskem gospodarstvu. Meni, da so startupi odličen material za nekaj takega. Gre za ekipe podjetnikov, ki z velikimi idejami ciljajo na globalni trg, zato potrebujejo odprte glave in pridne roke. Mladi v Sloveniji pa potrebujejo priložnost!

Brez izkušenj so na trgu dela obsojeni na letanje od ene službe do druge. Kaj, če bi namesto slabo plačane dolgočasne službe raje za slabo plačo delal nekaj zanimivega? Nekaj, kjer ciljaš na globalni trg, kjer tvoje mnenje šteje in vidiš učinke svojega dela?

Petković sodeluje z veliko startupi, ki jim svetuje in pomaga, da bi čimprej dosegli svoje cilje in izkoristili svoje potenciale. Tako ve za mnoge priložnosti za pripravništvo v teh startupih in želi povezati podjetja s kandidati.

Trenutno so na voljo pripravništva na naslednjih področjih:

  • marketing & PR
  • product management
  • interactive designer
  • iOS development
  • web frontend (HTML, JS, CSS)
  • appstore SEO
Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje