Prisluhnite svojim strankam

Ljudje bodo dostikrat razglabljali o vaših storitvah ali produktih, ki so jih koristili, ne glede na to, ali vam je to všeč ali ne. To se lahko dogaja v vsakdanjih pogovorih s prijatelji in znanci, svoje mnenje pa lahko širijo tudi javno s pomočjo interneta.
Prisluhnite svojim strankam

Prisluhnite svojim strankam (Vir slike: sxc.hu)

Mnenja potrošnikov, vaših strank, so zelo pomembna za podjetje. Obstaja več načinov, kako izvedeti, kaj se podi v glavah vaših strank. Eden izmed njih je ta, da uporabljate katerega izmed družbenih omrežij, kot sta na primer Facebook in Twitter, ki omogočata enostavno in dvosmerno komunikacijo. Pravzaprav lahko informacije o mnenju potrošnikov o vašem podjetju najdete vsepovsod na spletu, na primer na forumih, zasebnih blogih in podobnih spletnih mestih.

Takšno nenadzorovano širjenje informacij o vaših dejavnostih vam morda ne bo pogodu, toda razumeti morate, da gre pravzaprav za zelo dobro stvar, ki lahko koristi vašemu poslu. A le, če spremljate takšne objave v spletu in ste pripravljeni iz njih potegniti tudi kaj dobrega. 

Slišali boste številne pohvale, pa tudi mnoge kritike. Če je mnenje vaših strank v večini pozitivno, lahko z razširjanjem pozitivnih mnenj neposredno vplivate na potencialne kupce, da se odločijo za naslednji korak in za vašo storitev/produkt tudi zares odštejejo denar. Toda nikakor se ne smete ustrašiti, če slišite kritiko: tako boste vsaj vedeli, kako lahko popravite svoje napake in potrošnikom omogočite boljšo izkušnjo pri rabi vaših storitev/produktov.

S pravilnim odzivom na pridobljena mnenja vaših strank lahko naredite pomemben korak k uspehu. Ljudje namreč cenijo, če se njihove besede spoštuje in upošteva, to pa vam bodo vrnili s širjenjem dobre besede o vas in vašem podjetju.

Vir: Thoughts on Business

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje