Prispevki za socialo za popoldanski s.p. – januar 2014

Avtor — 06.02.2014
Vsi, ki svojo dejavnost opravljate prek popoldanskega s.p., imate do 15. v mesecu čas, da davčnemu uradu plačate mesečni prispevek za PIZ (Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) in ZZ (Prispevek za zdravstveno zavarovanje) za pretekli mesec.
Prispevki za socialo za popoldanski s.p. - januar 2014

Prispevki za socialo za popoldanski s.p. – januar 2014 (Vir slike: sxc.hu)

O samem postopku pridobivanja statusa samostojnega podjetnika si lahko več preberete v članku samostojni podjetnik ter ustanovitev s. p.

Pravni status navadnega s. p. in popoldanskega s. p. je enak, med njima ni razlike. Prav tako so enake dolžnosti in pravice med navadnim s. p. in popoldanskim s. p. Razlika je le v plačilu prispevkov za socialno varnost

Višina prispevkov za socialno varnost za s.p. >>

Višina prispevkov za socialno varnost – popoldanski s.p.

Prispevki za socialno varnost za popoldanski s.p. znašajo:

Prispevek Znesek v EUR Veljavnost
PIZ (Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) 32,17 od 1. 4. 2013 dalje
ZZ (Prispevek za zdravstveno zavarovanje) 4,58 januar 2014
Skupaj 36,75

Zavezanci plačujejo prispevek za PIZ mesečno do 15. v mesecu za pretekli mesec. Zavezanci plačajo polovico navedenega zneska prispevka za mesec, v katerem opravljajo dejavnost 15 dni ali manj.

Zavezanci plačujejo prispevek za ZZ mesečno do 15. v mesecu za pretekli mesec – ne glede na dejansko število dni opravljanja dejavnosti v mesecu.

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje