Problem ali priložnost?

Avtor — 29.06.2009
V vsakem problemu se skriva tudi priložnost, ki jo lahko izumitelji, ki se domislijo rešitve, izkoristijo in dobro vnovčijo. Tako lahko recimo podatki o veliki količini politega goriva v ameriških gospodinjstvih predstavljajo vzpodbudo za nove iznajdbe.
Problem ali priložnost?

Na probleme glejte s pozitivnega vidika.

Po podatkih ameriške okoljevarstvene agencije američani letno polijejo približno 17 milijonov litrov goriva, kar je verjetno posledica prenapolnjenih rezervoarjev kosilnic in drugih domačih pripomočkov.

V tem pa se skriva tudi poslovna priložnost. Izumitelji lahko ta podatek izkoristijo za oblikovanje nove naprave, ki bi preprečila polivanje goriva. Ena izmed idej je recimo lijak, ki bi prekinil dotok goriva, ko bi bil rezervoar poln in tako olajšal nalivanje.

Na probleme lahko torej gledamo tudi z bolj pozitivnega stališča in nam lahko namesto ovir predstavljajo izziv.

 

Vir: BusinessOpportunities

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje