Prodajte rabljeno elektroniko

Avtor — 03.10.2007
Na zavrzite starega iPoda ali walkmana v prvi smetnjak ali še huje v naravo. Na spletu boste našli marsikatero podjetje, ki je pripravljeno stare in tudi pokvarjene aparate odkupiti.
Prodajte rabljeno elektroniko

S čim sta strani v prednosti pred eBay-em in Craiglist-om?

V imenu ekološke osveščenosti ali le težnje po zaslužku. Pravzaprav v tem trenutku to ni bistveno. Pomembno je, da se problema varstva okolja lotimo danes!

SecondRotation odkupi vse modele prenosnih telefonov, kamere, GPS naprave, igralne konzole in še marsikaj. Na strani s sistemom označevanja opišete stanje vaše naprave, ob koncu pa vam program postreže z ocenjeno vrednostjo, ki jo je podjetje zanjo pripravljeno odšteti. Od julija, ko je storitev zaživela, so pokupili 850 kosov elektronike.

Isti princip uveljavlja BuyMyBrokeniPod, ki pa se je omejila zgolj na te Applove izdelke. Te razstavijo za uporabne dele ali pa jih popravijo ter pošljejo v maloprodajo. Ali so novi lastniki seznanjeni z zgodovino svojega novega nakupa pa ni jasno.

Opel, Sony in DELL so le nekatere svetovne korporacije, ki imajo svoj, brezplačni reciklažni program.

Recikliranje pri nas opravljajo komunalna podjetja, zadnje čase pa je z oglaševalskimi akcijami najbolj prodorno podjetje Zeos.

Vir: TechCrunch