Prodor za mlade glasbenike?

SellABand je stran, kjer lahko glasbeniki objavijo svoje pesmi in upajo na dober odziv občinstva.
Prodor za mlade glasbenike?

Vaša glasba, vaša odločitev.

Ideja, ki se je realizirala lanskega avgusta sprva ni obetala. Prijavilo se je le okoli 130 bendov/pevcev. Po nekaj mesecih pa se je za brezplačno možnost prodora razvedelo med glasbeniki. To je vodilo v sedaj že več kot 2700 prijavljenih.

Ni pa prepoznavnost vse kar stran nudi glasbenim umetnikom. Uporabniki poslušajo pesmi in če jim je katera izmed njih všeč, plačajo 10 dolarjev. Ko in če skupina zbere 50.000 dolarjev jim SellABand omogoči posneti album s profesionalnimi producenti. Vsak, ki je daroval denar bo ob posnetem albumu dobil zgoščenko brezplačno, če pa glasbeniku ne bo uspelo zbrati dovolj prispevkov, bo uporabniku vložek povrnjen.

Uspešni bendi bodo dobili 1/3 vseh prihodkov iz oglaševanja in 60% od prodaje albuma. Ob izidu albuma se jim tudi vrnejo avtorske pravice za skladbe.

Kar zanimiv poslovni model a le čas bo pokazal, če bo ustvaril kakšno glasbeno zvezdo.

 

Vir:   TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje