Prodor za mlade glasbenike?

SellABand je stran, kjer lahko glasbeniki objavijo svoje pesmi in upajo na dober odziv občinstva.
Prodor za mlade glasbenike?

Vaša glasba, vaša odločitev.

Ideja, ki se je realizirala lanskega avgusta sprva ni obetala. Prijavilo se je le okoli 130 bendov/pevcev. Po nekaj mesecih pa se je za brezplačno možnost prodora razvedelo med glasbeniki. To je vodilo v sedaj že več kot 2700 prijavljenih.

Ni pa prepoznavnost vse kar stran nudi glasbenim umetnikom. Uporabniki poslušajo pesmi in če jim je katera izmed njih všeč, plačajo 10 dolarjev. Ko in če skupina zbere 50.000 dolarjev jim SellABand omogoči posneti album s profesionalnimi producenti. Vsak, ki je daroval denar bo ob posnetem albumu dobil zgoščenko brezplačno, če pa glasbeniku ne bo uspelo zbrati dovolj prispevkov, bo uporabniku vložek povrnjen.

Uspešni bendi bodo dobili 1/3 vseh prihodkov iz oglaševanja in 60% od prodaje albuma. Ob izidu albuma se jim tudi vrnejo avtorske pravice za skladbe.

Kar zanimiv poslovni model a le čas bo pokazal, če bo ustvaril kakšno glasbeno zvezdo.

 

Vir:   TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje