Prodor za mlade glasbenike?

SellABand je stran, kjer lahko glasbeniki objavijo svoje pesmi in upajo na dober odziv občinstva.
Prodor za mlade glasbenike?

Vaša glasba, vaša odločitev.

Ideja, ki se je realizirala lanskega avgusta sprva ni obetala. Prijavilo se je le okoli 130 bendov/pevcev. Po nekaj mesecih pa se je za brezplačno možnost prodora razvedelo med glasbeniki. To je vodilo v sedaj že več kot 2700 prijavljenih.

Ni pa prepoznavnost vse kar stran nudi glasbenim umetnikom. Uporabniki poslušajo pesmi in če jim je katera izmed njih všeč, plačajo 10 dolarjev. Ko in če skupina zbere 50.000 dolarjev jim SellABand omogoči posneti album s profesionalnimi producenti. Vsak, ki je daroval denar bo ob posnetem albumu dobil zgoščenko brezplačno, če pa glasbeniku ne bo uspelo zbrati dovolj prispevkov, bo uporabniku vložek povrnjen.

Uspešni bendi bodo dobili 1/3 vseh prihodkov iz oglaševanja in 60% od prodaje albuma. Ob izidu albuma se jim tudi vrnejo avtorske pravice za skladbe.

Kar zanimiv poslovni model a le čas bo pokazal, če bo ustvaril kakšno glasbeno zvezdo.

 

Vir:   TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje