Program start:Cloud ++ odpira svoja vrata

Avtor — 22.05.2014
Hekovnik in Si.mobil bosta letos že tretje leto zapored izvedla pospeševalniški program start:Cloud. Letošnji program, poimenovan start:Cloud ++, je namenjen mladim startupom s poslovnimi rešitvami v oblaku in še posebej prilagojen za področje interneta stvari.
Program start:Cloud ++ odpira svoja vrata

Program start:Cloud ++ odpira svoja vrata (Vir slike: Freeimages.com)

V programu vidi potencial vse več igralcev na trgu, saj so se letos iniciativi med drugim pridružili še Gigodesign, Beyond in Crowdfunding.si. Program start:Cloud ++ temelji na usmerjenem izobraževanju ter na sodelovanju z izkušenimi mentorji s tehničnega in poslovnega področja.

Si.mobil bo zmagovalcu programa podelil nagrado v višini 10.000 EUR, medtem ko skupni nagradni sklad znaša 50.000 EUR. Najboljše aplikacije bodo objavljene na prvi slovenski spletni tržnici s poslovnimi rešitvami bizstore.si. Zainteresirani se lahko za sodelovanje v pet mesecev trajajočem programu prijavijo do 27. maja.

»S programom start:Cloud ++ podjetjem start-up pomagamo pri razvoju poslovne ideje ter predstavljanju ideje trgu in potencialnim investitorjem. Program je kombinacija predavanj, praktičnih delavnic in individualnega dela z mentorji,« je dejal Tomaž Frelih, izvršni direktor Hekovnika. 

»Kar 90 odstotkov vseh podjetij start-up nikoli ne ustvari dobička. Večina med njimi zaradi napačnih poslovnih odločitev. Zato poslovnemu področju v programu namenjamo vsaj tolikšno pozornost kot tehničnemu in sodelujoče naučimo uporabljati orodje Business Model Generation Canvas.«

Pri izvajanju programa bo poleg treh največjih partnerjev iniciative s predavanji in strokovno podporo sodelovalo še osem slovenskih podjetij. Zmagovalna ekipa programa bo prejela nagrado v višini 10.000 EUR, ki jo bo skupaj s podporo pri komuniciranju, distribuciji in monetizaciji zmagovalne rešitve zagotovil Si.mobil. Celotni nagradni sklad znaša 50.000 EUR. Zmagovalno rešitev bo izbrala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki s področja interneta stvari ter izkušeni podjetniki in investitorji.

»Iskanje sinergij z lokalnimi podjetji, kot je na primer Chipolo, sodi med ključne elemente Si.mobilovega uspeha. Program start:Cloud nam omogoča sodelovanje z mladimi podjetji s področja interneta stvari, ki ima v družbi vse pomembnejšo vlogo.

Lanskoletni zmagovalci Enolyse so tudi z našo pomočjo idejo v enem letu razvili do točke, ko so prejeli investicijo tujega sklada tveganega kapitala in začeli pridobivati prednaročila za svojo rešitev. Njihov uspeh in uspeh tržnice bizstore.si dokazujeta, da so naša vlaganja v program start:Cloud smiselna, saj slovenskemu podjetniškemu okolju prinašajo pomembne koristi,« je o programu start:Cloud povedala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu.

Mesečna srečanja Cloudy:Days o trendih in orodjih pri razvijanju rešitev v oblaku

Poleg pospeševalniškega programa start:Cloud ++ bo Hekovnik v sodelovanju s Si.mobilom pripravljal tudi redna mesečna srečanja Cloudy:Days za vse, ki jih zanima razvijanje poslovnih rešitev v oblaku, pridobivanje tveganega kapitala, oživljanje podjetniških idej in ustvarjanje mreže poznanstev. Na srečanjih bodo svoje izkušnje z rešitvami v oblaku predstavili slovenski in tuji strokovnjaki in podjetniki. Hekovnik bo srečanja organiziral enkrat mesečno do konca decembra.

Vir: Si.mobil in Hekovnik


Oznake: ,