Program: Usposabljanje na delovnem mestu

Ste se že vključili v program UDM? Slednji je namenjen brezposelnim, katerim omogoča vključitev v delovno okolje, pridobitev praktičnih znanj in izkušenj, s čimer si povečajo možnost za redno zaposlitev, hkrati pa delodajalcem olajša finančno breme, ki ga predstavlja delavec.
Program: Usposabljanje na delovnem mestu

Usposabljanje na delovnem mestu. (Vir slike: sxc.hu)

Program Zavoda za zaposlovanje Usposabljanje na delovnem mestu je namenjen tistim, ki so prijavljeni na ZRSZ kot brezposlena oseba najmanj 3 mesece. Ti lahko z vključitvijo v program UDM spoznajo delovne postopke, naloge in opravila na določenem delovnem mestu, pridobijo nova znanja, spretnosti in delovne izkušnje, ki povečajo možnosti za zaposlitev pri istem ali drugem delodajalcu ter se vključijo v delovno okolje, spoznajo nove ljudi. Vse našteto pa predstavlja za brezposelnega nove priložnosti. 

Pogoji za vključitev v UDM

Delavec mora biti najmanj 3 mesece neprekinjeno prijavljen na ZRSZ kot brezposelna oseba. 

V usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcu se morejo vključiti tisti brezposelni:

  • ki jim je pri istem delodajalcu prenehala ali bila prekinjena pogodba o zaposlitvi in so se prijavili kot brezposelni, od takrat pa še ni minilo 12 mesecev;
  • ki so se pri istem delodajalcu v zadnjih 12 mesecih že usposabljali na delovnem mestu ali bili vključeni v javna dela;
  • ki so bili v zadnjih 12 mesecih pred začetkom usposabljanja že vključeni v enako ali podobno usposabljanje.

Kako poteka UDM

Usposabljanje poteka pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Mentorstvo mora biti opravljeno kakovostno in v potrebnem obsegu.

Posamezno usposabljanje lahko traja 1 mesec (preprosta delovna mesta) ali 2 meseca (zahtevnejša delovna mesta). Usposabljanje za brezposelne, mlajše od 30 let, lahko traja 3 mesece. Vsa usposabljanja morajo biti zaključena do 30. 9. 2014.

Usposabljanje na delovnem mestu poteka brez delovnega razmerja.

Usposabljanje lahko traja največ 8 ur na dan in največ 40 ur na teden. Ne sme potekati ob nedeljah in praznikih.

Delodajalci sodelujejo v programu na podlagi javnega povabila. Ponudbe na povabilo lahko oddajo do porabe sredstev, najdlje do 1. 7. 2014, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Usposabljanje lahko poteka le pri delodajalcih, ki so z Zavodom podpisali pogodbo o izvedbi usposabljanja.

V skladu s pogodbo delodajalcem povrnejo upravičene stroške za izvedbo vašega usposabljanja:

  • 221 evrov za enomesečno usposabljanje za udeleženca (preprosta delovna mesta),
  • 354 evrov za dvomesečno usposabljanje za udeleženca (zahtevnejša delovna mesta) in
  • 487 evrov za trimesečno usposabljanje za udeleženca, ki je mlajši od 30 let.

Plačilo za delo

Zavod za zaposlovanje delavcu povrne naslednje stroške, in sicer mesečno za pretekli mesec:

  1. Dodatek za prevoz – za vsak dan delavčeve dejanske udeležbe na usposabljanju, znaša 0,13 evrov za vsak kilometer od kraja vašega bivanja do kraja usposabljanja in nazaj (kadar je med obema krajema najmanj 1 kilometer v eno smer).
  2. Dodatek za aktivnost – znaša 3 evre za vsako uro delavčeve dejanske udeležbe na usposabljanju. *Če brezposelni prejema nadomestilo za brezposelnost, dodatek za aktivnost v tem času znaša 1,50 EUR za vsako uro delavčeve dejanske udeležbe na usposabljanju. Dodatek za aktivnost se izplača za usposabljanje, ki traja najmanj 100 ur.

Preden se brezposelni vključi v program UDM, mora opraviti še zdravniški pregled. Delodajalec pa ga mora pred začetkom usposabljanja zavarovati za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.

Vir: ZRSZ

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje